Aura-päärynäpiirakka

Pikkujoulukausi on startannut jo aikaa sitten ja jatkuu jouluun saakka kovalla tohinalla! Toissa viikonloppuna juhlimme pieniä pikkujouluja mieheni kanssa. Herkuteltiin, käytiin saunassa ja mentiin ajoissa nukkumaan. Tein tätä piirakkaa, josta sain viime vuonna vinkin työkaveriltani. En ollut koskaan ennen valmistanut sitä, mutta nyt voin sanoa, että varmasti teen sitä yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen. Huippu hyvää jota suosittelen kyllä kaikille. 

Piirakasta riittää suurehkoja paloja n. 12 henkilölle

Tarvitset:
1pkt piirakkataikinaa
3kpl päärynöitä tai 1prk säilykepäärynöitä
1dl ruokakermaa
1pkt aurajuustoa

psst. Voit valmistaa taikinan myös itse. Ohjeeseen pääset tästä.

Ohje: Tee/sulata taikina huoneenlämmössä. Painele taikina tasaisesti pohjalle. Valmistele päärynät poistamalla siemenet ja kuoret. Halkaise päärynät puoliksi ja  siivuta sen jälkeen lohkoiksi. Asettele ne vieri viereen pohjan päälle. Murusta aurajuusto ja kaada lopuksi kerma päälle. Paista uunin keskitasossa 200C n. 30min tai sitten kun piirakka on saanut kauniin värin.

Jäähdytä ja nauti!
Hertta