Auraiset herkkucannelonit

Mukavaa kesäkuun loppua itsekullekin. Juhannus meni kuumeessa maaten eli mitään kivaa ei juurikaan tullut tehtyä. Olin suunnitellut, että remontoin yövuorojen lomassa kotiamme tehokkaasti, mutta turhaan. Onneksi nyt olo helpottaa ja pääsen töihin takaisin vielä muutamaksi päiväksi ennen kuin loma alkaa. Oikeesti? Vain 4 työvuoroa enää! Lomalle olenkin suunnitellut monia ihania reseptejä, joita meinaan jakaa sitten teidän kanssa. Eilen ruokalistalla oli cannelonit. Ostin kaupasta jauhelihaa, aurajuustoa ja pastaputkiloita eli canneloneja. Tässä tulee resepti niihin tsädäm!

Tarvitset: (6 annosta)
1pkt canneloneja
600g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1pkt aurajuustoa
1prk (iso) paseerattua tomaattia
(2dl punaviiniä)
4dl ruokakermaa
2dl vettä
2dl juustoraastetta
1tl mustapippuria myllystä
1,5tl suolaa
2rkl sokeria
2tl valkosipulijauhetta

Ohje: Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Kaada joukkoon mausteet, (punaviini) ja paseerattu tomaatti, anna hautua 15min miedolla lämmöllä. Lisää haudutuksen jälkeen kermat sekaan ja sekoita hyvin tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada vesi vuoan pohjalle ja asettele cannelonit pohjalle vierekkäin. Kaada kastike putkiloiden päälle, murenna aurajuusto ja lisää juustoraaste päälle. Paista uunissa/grillissä 200C 40min. 

Ruoasta tulee huisin hyvää myös ilman punaviiniä, mutta omaan makuun punaviini tuo ihanan aromin ruokaan ja tekee siintä vieläkin herkullisempaa. 

Ihanaa aurinkoista viikkoa!
Hertta