Baby shower kakku mansikkamoussella

Aina on ihanaa kun joku saa vauvan. Oli se sitten tuttu tai tuntematon. "Elämän pienistä asioista kaikista suurin on se, joka pienuudellaan mullistaa koko elämämme loppuiäksi"

Tällä kertaa ohjelmistoon hyppäsi mahakakku, jota en ollut koskaan aikasemmin tehnyt. Babyshowereille kyllä, mutta en tälläista. Täytin kakun herkullisella mansikkamoussella. Tässä kuvia teoksestani ja ohje makoisaan mansikkamouseen sekä kakkuun alla.

15 henkilölle

Mansikkamousse:
4dl vispikermaa
2prk maitorahkaa
500g mansikoita
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä + tilkka vettä

Ohje: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi lisää joukkoon rahka, mansikat ja sokerit. Sekoita tasaiseksi yleiskoneella tai vatkaimella. Kuumenna vesi tilkka ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana seoksen joukkoon hyvin sekoittaen.

Pohjan tein kääretorttulevyistä sopivia paloja leikaten. Kakkujen tekovaiheesta lupaan ottaa seuraavaksi kuvia, koska tällä kertaa ne unohtuivat. Sokerimassaa kakkuun kului: sininen 250g, valkoista 200g ja ruskeaa n.50g.

Kääretorttupohja:
5 kananmunaa
2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175C. Vatkaa kananmunat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen nuolijan kanssa käännellen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Paista uunin keskitasolla n. 15min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tee pohjia kaksi, jotta niitä on tarpeeksi!

Ota pyöreä kuppi esiin. Asettele leikkaamasi kakkupohja kupin pohjalle niin, että se peittää pohjan. Lisää väliin mansikkamoussea. Toista niin monta kertaa kun aineksia riittää eli 3 kerrosta. Mousse kerroksia 3, kakku kerroksia 4. Laita kuppi/kakku jääkaappiin hyytymään. Mielellään seuraavaan päivään.

Kun kakku on hyytynyt tee sokerikreemi ja levitä se kakun päälle. Sillä estät ettei sokerimassa kostu. Muista myös, ettei kakkua saa peittää kuvulla.

Kreemi:
125g voita
4dl mansikan makuista tomusokeria
1rkl vettä

Ohje: Notkista pehmeä voi vatkaamalla sitä hetki. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri ja sen jälkeen vesi. Aloita kuorrutus. Kreemi säilyy jääkaapissa kaksi päivää, joten voit tehdä sen myös etukäteen valmiiksi.

Makoisia ja iloisia leivontahetkiä!
Hertta