Back in the days se oli just eilen

Tälläisinä päivinä kun selkä vihottelee, eikä pysty tehdä juuri mitään, voi muistella lomareissuja, aurinkoa ja kuumaa hiekkaa. Olemme käyneet mieheni kanssa kaksi kertaa Thaimaassa lomailemassa. Tykkään paikasta ihan älyttömän paljon. Voisin mennä sinne kerta toisensa jälkeen uudestaan. Phuketin saarella olemme olleet edelliset kerrat, mutta monta muuta ihanaa paikkaa on vielä näkemättä. Kun reissusta palasimme kotiin, olin jo aikeissa tilata uuden matkan. Mieheni kuitenkin sanoi, että olisi kiva mennä katsastamaan jotain muita maita välillä ja sitten vasta Thaimaaseen uudelleen.

Vietnam olisi yksi hyvä vaihtoehto seuraavalle reissulle, mutta meitä kiinnostaisi myös australia, indonesia sekä rapakon toisella puolella olevat lomakohteet. Täytyy tutkailla minne sitä seuraavaksi. Onko sinulla suosituksia lomakohteista? 

Cape panwa
Karon beach
Patong beachilla drinksuilla

Olen ihastunut Aasialaiseen ruokaan jo kauan aikaa sitten. Kotona on tehty ja maisteltu kaikenlaisia eri ruokia, jotka ovat ihan taivaallisen hyviä! Curryt, erilaiset nuudelit kastikkeineen ja lihoineen, keitot ja ihanat tuoreet kalat ja äyriäiset ovat lähellä sydäntäni. Salaattit näyttivät ihanilta ja maukkailta, mutta emme uskaltaneet syödä niitä. Emme myöskään syöneet kadulla olevista näyttävistä ja ihanan tuoksuisista kojuista mitään, koska vatsatauti polttavassa kuumuudessa oli ihan ehdoton nou nou! Ai mitenniin kokemus puhuu, kyllä. 

Maistelimme ruokia laidasta laitaan. Ruoan laatu vaihteli ravintoloissa hurjasti. Pääsääntöisesti annokset olivat hyviä ja maukkaita. Chili -asteikko oli myös pikkuisen eri mittakaavassa kun Suomessa. Kun tilasit ruoan, jossa oli yksi chilimerkki, luulit saavasi jotain miedosti tulista ruokaa. Se ei joka ravintolassa pitänyt paikkansa. Voin kertoa, että joidenkin annosten kohdalla oli naurussa pidättelemistä, kun lieskat lentivät suusta ja hiki valui otsalla. Kivoja kokemuksia nekin, mutta liika tulisuus ei ole mun juttu. 

Broilerin jauhelihaa tulisessa osterikastikkeessa

Nyt meillä on varattu reissu Rhodokselle elokuussa. En malta odottaa, että pääsemme lomailemaan. Olisi kiva, jos paikan päältä voisi vuokrata pyörät. Pääsisimme kurvailemaan pitkin saarta edes takaisin aamusta päivään ja päivästä iltaan. Katsotaan miten mun selkä voi silloin, toivottavasti hyvin!

Nyt lopetan tämän haaveilun ja palaan palmujen alta takaisin koti sohvalle. Oletko sinä lähdössä reissuun? 
Hertta