Chilillä höystetty lempeä kurpitsakeitto

Potkaistaampa päivä käyntiin kurpitsakeitolla. Olin ostanut kurpitsan halloween-leivontaa varten, mutta kummasti aika ei siihen silloin riittänyt. Nyt vatsa kiittää ja on killillään. Voin hyvillä mielin lähtä yövuoroon! Resepti alla ja on myöskin ensimmäinen laatuaan kurpitsasta.

Tarvitset:
n. 1kg kurpitsaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
puolikas tuore chili
1rkl voita
1/2tl mustapippuria
1-1,5tl suolaa
1rkl hunajaa
2rkl ranskankermaa
3dl vettä

psst. saat keitosta helposti vegaanin vaihtamalla voin öljyksi, ranskankerman kaura ranskankermaan ja hunajan hedelmäsokeriksi. 

Ohje: Kuori ja pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi. Pehmennä isolla paistinpannulla voissa kurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Kun ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä kumoa ne kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja pilkotut paprikat. Surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mausteet, hunaja, chili ja ranskankerma. Anna porista miedolla lämmöllä 10min. Tee keiton kaveriksi uunituoretta leipää. Nautiskele yksin tai kaverin kanssa.

Keiton päälle laitoin chiliöljyä, pinjansiemeniä ja chiliä antamaan näyttävyyttä.

Kivoja ruokahetkiä!
Hertta