Double cheese burger

Työpäivä, aurinkoinen päivä ja ulkoilupäivä, kovasti mahtuu yhteen päivään kaikenlaista. Huomenna olen vaan ja rentoudun. Saatan myös ottaa hiukan aurinkoa. Saa nähdä, miten aurinko tarttuu Thaimaan reissun jälkeen. Toivottavasti hyvin. Ainakin hyvä pohja rusketukselle on saatu!

Olen ollut hampurilaisten ystävä aina. Pienenä sellotunnin jälkeen kävimme iskän kanssa joskus hesburgerissa herkuttelemassa. Olen tähän päivään asti ihmetellyt, että minkä ihmeen takia olen juniorina valinnut hampparipaikan listalta kasvishampurilaisen! Ei siinä mitään, kasvisruoka on todella hyvää, mutta kai sitä on ollut parempiakin hampurilaisia tarjolla. En tiedä taikka muista, mutta näillä mennään. Viime kesän hampparisuosikiksi selviytyi tämä tuplajuusto hampurilainen joka tirskui täyteläistä makua. Kokeile sinäkin!

Tarvitset: (2 annosta)
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1rkl sokeri
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1 kananmuna

Täytteeksi:
1 punasipuli
1 puntti rucolaa
1 maustekurkku
2 viipaletta cheddaria/ per annos
2 viipaletta voimakasta goudaa/ per annos
1pkt pekonia
2rkl valkosipulimajoneesia

Pilko täytteet haluamaasi kokoon. Marinoi punasipuli halutessasi etikalla, suolalla ja sokerilla. 

Sämpylät: 4kpl
2dl vettä
2tl kuivahiivaa
1/2tl suolaa
n. 5dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
(kanamunaa)

Sämpyläohje: Liota lämpimään veteen hiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa samalla koko ajan. Kun olet lisännyt kaikki jauhot kaada öljy sekaan ja vaivaa se hyvin sekaan. Anna kohota liinan alla 20min. Kun taikina on kohonnut pyöritä taikinasta 4 saman kokoista sämpylää. Laita ne pellille ja kohota niitä 20min lisää. Kun sämpylät ovat kohonneet voitele ja laita uuniin paistumaan 200C 10min. Jäähdytä paiston jälkeen.

Taikina: Pilko sipuli pieneksi ja lisää se jauhelihan sekaan. Lisää myös mausteet ja kananmuna. Anna maustua jääkaapissa 30min ennen paistoa. (voit paistaa pihvit joko uunissa tai pannulla)

Kun olet paistanut pihvit sekä sämpylät voit koota hampurilaisen. Kokoa hampurilaiset pellille niin sinun on helppo lämmittää ne vielä, jos on tarvis. Paljon rukolaa ja ihanaa valkosipulimajoneesia väliin. Marinoitu punasipuli antaa myös ihanan säväyksen pienellä kirpydellään. Voit myös rouhaista pihvin päälle hieman mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Tämä vei kielen! 

Ihanaa tulevaa viikonloppua ja herkutellaan taas!
Hertta