Feta-myskikurpitsa pyörykät

Raastin! Mikä hiivatti siinä on, että joka kerta sen kanssa saa telottua sormensa. Oli se sitten porkkana, peruna tai kurpitsa niin aina lähtee sormet mukana. Minulla olisi ollut kaapissa yleiskone missä on raastin toiminto, mutta se nyt vaan on aivan liian hankalasti saatavilla (metrin päässä) ylä hyllyllä. Nojoo!

Pääsin äsken kaupasta kotiin ja tosiaan kävin heti tuumasta toimeen, koska olin päättänyt, että tänään on kokkaus päivä. Kahmin paikallisesta lidlistä tuoreita vihanneksia, fetaa ja ihania vihreitä salaatti tarpeita. Tämän päivän ruoka syntyi niistä ja voin sanoa, että kasvispullien ykkös sijalle nousivat nämä ihanat myskikurpitsa-feta pallerot! Nappaas resepti talteen. 

Taikinasta 12-16 pyörykkää

Tarvitset:
500 g raastettua myskikurpitsaa
3 kpl valkosipulikynsiä
200 g ranskankermaa
200 g fetajuustoa 1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2,5 tl savupaprikajauhetta
2 rkl öljyä

Paistamiseen: voita

Salaatti:
1 pussi jäävuorisalaattia
1 puntti rucolaa
pala kurkkua
kauhallinen vihreitä oliiveja
1 kpl punasipulia

Kastike: 
2 dl turkkilaista jugurttia
1tl hunajaa
0,5 tl suolaa
myllystä mustapippuria

Ohje: Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pilko valkosipuli silpuksi. Purista kurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon feta, ranskankerma ja muut listalla mainitut ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa 30 min ennen paistoa. Paista pannulla pyöryköistä pinnat ruskeaksi ja kypsytä niitä vielä sen jälkeen uunissa 10 min 175C. Voit halutessasi paistaa taikinasta myös pihvejä. 

Ihanaa viikkoa!
Hertta