Gluteeniton puolukkamousse-suklaakakku

Kakkuja siellä kakkuja täällä, ai että keittiössä on mukavaa. Käytin eilisen vapaapäiväni uuden kakun suunnitteluun. Sen luominen on ollut ajatuksissa monta kertaa. Sain syntymäpäivälahjaksi älyttömästi suklaata, jota käytinkin nyt alla olevassa kakussa. Väliin laitoin myös puolukkamoussea, joka oli mukavan raikasta suklaan seurana. Kakku on gluteeniton, joten se sopii myös allergisille.

Kakku on tehty 18cm vuokaan

Kauppalistalle:
gluteenittomia jauhoja
perunajauhoja
sokeria
kananmunia
leivinjauhetta
puolukoita
vispikermaa
rahkaa
liivatelehtiä
pussin dr. oetkerin suklaamoussea
valkosuklaa nappeja 
maitoa

Koristeluun:
pussillinen pieniä vaahtokarkkeja
tuoreita kirsikoita

Pohjan tein taas kolmen lasin taktiikalla. Ota siis kaapista kolme samankokoista lasia. Lisää yhteen lasiin 3 kananmunaa, seuraavaan lasiin sokeria saman verran ja viimeiseen lasiin gluteenittomia jauhoja, 1tl leivinjauhetta ja perunajauhoja 

Laita uuni kuumenemaan 175C. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kupissa sekaisin ja lisää ne vaahtoon siivilän avulla nuolijalla käännellen. Voitele kakkuvuoka pienellä köntillä voita ja sirottele sen päälle gluteenittomia jauhoja (samalla tavalla, kun laittaisit korppujauhoja normaaliin kakkuun) Paista uunin keskitasolla 30-40min.

Täytä kakku mieluiten seuraavana päivänä. Jos et kumminkaan jaksa odottaa, anna pohjan levätä tunti ennen leikkaamista. 

Puolukkamousseen tuli:
3dl puolukoita
1prk rahkaa
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
3kpl liivatelehtiä
1,5dl valkosuklaa nappeja

Ohje: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata puolukat ja survo ne sen jälkeen kupissa. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekaan. Lisää myös puolukat, sokeri sekä pieneen vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 1h. 

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Tee kakku vuoassa, niin saat siistimmän lopputuloksen ja moussekin jähmettyy kakun väliin siististi. Kostuta välit maidolla. Lisää kostuttamisen jälkeen kerroksiin kunnon kerros puolukkamoussea. Tee samalla tavalla toinenkin kerros. Suojaa kakku foliolla ja laita se kostumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 

Suklaamoussena käytin Dr. Oetkerin valmis tuotetta. Olin yllättynyt, ettei se ollut niin makeaa mitä olin ajatellut. Tein moussen pussin ohjeen mukaan ja annoin vaahdon tekeytyä kaapissa sen aikaa kun kakku oli valmis koristeltavaksi. Suklaamousse kuorrutteeksi, kirsikoita ja vaahtokarkkeja koristeeksi. Eikun kahvin keittoon! Aivan ihana kakku. Pohjassa en huomannut mitään eroa "normaaliin" kakkuun. Yhtä hyvä gluteenittomana!

Suosittelen! Tarjoile vieraille vaikkapa pääsiäisenä.
Hertta