Helppo tomaatti-kesäkurpitsapasta

Loma lähenee ja voin melkein tuntea varpaat hiekassa. Suuntaamme mieheni kanssa Thaimaaseen viettämään yhteistä lomaa. Tämä kokemus on minulle uusi. On kiva päästä maistelemaan itämaisia ruokia, katselemaan uusia nähtävyyksiä ja pitkiä rantoja auringonotosta puhumattakaan. Olen niin innoissani ja onnellinen! Pakkauksen lomassa ajattelin tehdä jotain helppoa ruokaa. Jääkaapista löytyi kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyrettä. Siitä se ajatus sitten lähti.

Valmistusaika: 20min

Tarvitset (2 annosta)
2 annosta spagettia (myös gluteeniton käy)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
4rkl tomaattipyrettä
2dl vettä
1/2tl suolaa
1rkl hunajaa/ hedelmäsokeria
1rkl oreganoa
rouhaisu mustapippuria
öljyä paistamiseen

Ohje: Kuullota ja pehmitä pannulla kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Lisää pyree, vesi ja mausteet. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä n. 10min. Laita spagetit kiehuvaan veteen ja kypsennä ne puolikypsiksi 5min. Kaada vesi pois ja lisää spagetit kastikkeen sekaan. Hauduta reilu 5min pannulla. Tarjoile juustoraasteen kera.

Aivan mielettömän hyvä! Kohta lomalle lompsis.
<3 Hertta