Helppo tonnikalarisotto

Hyvä kala vai paha kala? Tonnikalasta olen kuullut monelta, ettei se kuulu makunautintoihin top 5! Olen hieman ihmeissäni, koska itse tykkään siintä todella paljon, joo ja just siintä purkkitonnarista. Tuoretta en ole maistanutkaan, mutta se on maistelu -ja ostoslistalla kyllä. Purkkitonnarista saa tehtyä vaikka ja mitä, joten päätin valmistaa helpon tonnikalarisoton. Aikaa tämän valmistamiseen menee n. 30min.

Tarvitset: (4 annosta)
6dl Unclebens risottoriisiä 
6dl kalalientä (6dl vettä + 1 kalaliemi)
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2prk tonnikalaa öljyssä
2rkl sulatejuustoa
1,5rkl sokeria
ripaus mustapippuria
0,5tl suolaa (lisää makusi mukaan)
öljyä 

Ohje: Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja lisää kalaliemikuutio joukkoon. Näin saat helposti liemen tehtyä. Aloita risoton valmistaminen kuullottamalla sipulit ja valkosipulit pannulla öljyssä. Kun se on tehty lisää riisi ja anna riisien kypsyä hetki sipulien kanssa niin, että riisistä tulee kuultavaa. Lisää tämän jälkeen kalalientä 1dl kerrallaan ja kääntele riisiä samalla. (anna lisäämäsi nesteen haihtua ennen kun lisäät uuden annoksen lientä) Nesteiden lisäämisen jälkeen lisää tonnikalat, sulatejuusto ja mausteet joukkoon, sekoita. Anna makustua kannen alla 5min. Ihanan herkullinen ruoka ja vielä helppo tehdä.

Alhaalla kuvasta pääset nopeaan ja herkulliseen jälkiruokaan joka valmistuu uunissa käden käänteessä!

Nappaa reseptin alla olevaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä! Ihanaa viikonloppua! 
Hertta