Herkullinen juustoleipä

Ihanaa alkanutta viikkoa. Mulla alkoi KESÄLOMA! Jotenkin ei vaan tunnu siltä, kun sairaslomalla on tullut lötköteltyä melkein 4kk huoh. Selkä alkaa olemaan kunnossa, jos vaan muistaa edelleenkin tehdä varovasti äkkinäiset liikkeet. Lähdemme viikonloppuna matkalle Kreikkaan ja haluaisin, että selkä on silloin huippu kunnossa! Toivossa on hyvä elää ja leipoa leipää. Tosin tämä resepti on jo monta vuotta vanha, mutta edelleen ihan järisyttävän ihana resepti. Kokeile ja ihastu!

Rapea päältä, pehmeä sisältä

Tarvitset:
3 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
1,5 dl emmental juustoraastetta
n. 7dl jauhoja
2 rkl öljyä

Pinnalle:
emmental juustoraastetta

Ohje: Sekoita lämmin vesi, hiiva ja suola keskenään. Lisää joukkoon siemenet ja juustoraaste. Lisää tämän jälkeen vähitellen jauhoja seokseen ja vaivaa koko ajan samalla. Kun taikina on pehmeää, mutta ei jää enää käsiin kiinni, lisää öljy ja jätä taikina kohoamaan liinan alle 30min. Laita uuni kuumenemaan 200C.

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja pyöritä pyöreän muotoinen leipä. Anna kohota liinan alla 20min. Kun leipä on kohonnut tee terävällä veitsellä pintaan viillot sekä sivele kylmää vettä pintaan. (näin saat leivän pinnasta rapean) Lisää juustoraasteet pintaan ja laita leipä uuniin kypsymään 20-30min. Leipä on silloin valmista, kun pohjasta kuuluu "kumina". Jäähdytä ilman liinaa!

psst. Herkutteluun yksi leipä ei riitä......
Hertta