Herkullinen lihapullakastike

Hei! Talvi tuli takaisin ja sillon kun on talvi, pitää syödä lämpimiä talvisia ruokia. Tämän herkullisen lihapullakastikkeen valmistat helposti, kun ostat kaupasta jauhelihaa, kananmunia, tuorejuustoa ja balsamicoa. Loput ainekset sinulta löytyykin jo luultavammin kaapista. 

4 annosta

Lihapullat:
700 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 kpl kananmunia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta

Ohje: Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa sekaisin  ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 30min. Pyörittele pullat ja aista lihapullat voissa pannulla. Kun lihapullat ovat kauniin ruskeita siirrä ne uunin kestävään vuokaan. Valmista seuraavaksi kastike.

Kastike: 
4 dl ruokakermaa
2 dl vettä
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
2 rkl valkosipulituorejuustoa

Ohje: Kuumenna uuni 175C. Kun olet paistanut lihapullat, jätä herkullinen paistinrasva pannulle. Lisää nesteet, balsamico, hunaja, tuorejuusto ja mausteet pannulle, sekoita tasaiseksi ja anna keittyä kasaan miedolla lämmölä n. 5min. Kaada kastike lihapullien päälle ja laita vuoka uuniin. Anna lihapullien muhia uunissa 20min. Keitä perunat ja tarjoile persiljalla koristeltu lihapullakastike perheellesi. 

Hertta