Lämmin pinaatti-kukkakaalisalaatti kanalla

Yleensä salaatista puhutaan ja ajatellaan, että se on kylmää eikö? Rakastan kaikenlaisia salaatteja ja siksi tykkään kokeilla aina jotain uutta. Kaupasta tullessani mulla oli iso pussi tuore pinaattia, kukkakaalia ja kanaa. Mietin ensin, että mitäköhän näistä saa aikaiseksi, mutta kerran salaattia ajattelin niin salaattihan niistä sitten tuli. Tämän lämpimän salaatin valmistusaika oli 20min. Muutama taika sana vaan ja se ol valmis! Kevyttä ja terveellistä reseptiä tähän päivään olkaannet hyvät.

Tarvitset: (2 annosta)
300g maustamatonta kanaa
1pkt ilmakuivattua kinkkua
1kpl keskikokoinen kukkakaali
4 kourallista tuoretta pinaattia
1 laatta riisinuudelia
4kpl pientä porkkanaa
nippu sitruunamelissaa
nippu basilikaa
mausteina suola, ripaus sokeria ja sitruunapippuri
sitruunamehua

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175C. Leikkaa kanapihvit puoliksi, lisää päälle ripaus suolaa, sitruunamelissaa ja basilikaa. Kierrä tämän jälkeen ilmakuivattukinkku kanojen päälle ja paista pannulla pinta ruskeaksi, laita sen jälkeen uuniin 10min. Huuhtele ja kuori vihannekset. Laita kukkakaali vesihöyryyn tekeytymään ja toiseen kattilaan riisinuudeli. Paista pannulla porkkanat kypsiksi. Kun ainekset ovat kypsiä, yhdistä ne paistinpannulla porkkanoiden kanssa ja lisää mausteet (1/2tl sitruunapippuria, 1tl sokeria ja suola oman maun mukaan) Lisää pinaatti viimeiseksi, koska paistaessa se kutistuu olemattomaksi. Ota kanat uunista, purista niiden päälle sitruunan mehua ja asettele kauniisti lautaselle. Koristeeksi sitruunamelissan lehti. Niin helppo ja hyvä ohje!

Eikun syömään!
Hertta