Herkullinen tomaattikeitto

Kasvatatko tomaatteja kotona vai teetkö mielummin ostokset kaupassa? Minä kasvatan ensimmäistä kertaa tomaatteja kotona ikkunalaudalla. Taimet ovat kasvaneet mallikkaasti ja nyt odottelen jo innoissani kantaako ne hedelmää vai ei. Tähän keittoon tomaatit hain paikallisesta marketista. Hitsin hyviä ja makeita luomu tomaatteja, nam!

Reseptistä tulee 2 reilua annosta

Tarvitset:
1 kg luomu tomaatteja
1 iso sipuli
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl hunajaa 
nippu tuoretta basilikaa (n. 10 lehteä)
2 dl luomu kuohukermaa
0,5 dl oliiviöljyä

Päälle:
luomu kuohukermaa vaahdotettuna
tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä

Ohje: Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja perkaa tomaatit (poista kota). Halkaise sipuli 4 osaan ja kuori valkosipulit. Lisää ainekset kattilaan oliiviöljyn kera hautumaan 30 min. Tämän jälkeen kaada ainekset blenderiin ja surrauta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kerma surrauta vielä sekaisin ja kaada keitto takaisin kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna keiton maustua miedolla lämmöllä 10min. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera.

Vinkki leivälle: munakoiso foccaccia tai tomaatti foccia

Ihanaa viikonloppua!
Hertta