Herkulliset bagelit täytettynä tai ilman. Päätä sinä!

Nämä leivonnaiset valmistuvat rakkaudella, kun annat niille vähän aikaasi. Toiselta nimeltään vesirinkelit ovat oiva idea aamupalalle välipalalle tai illanistujaisiin. Täytteeksi sopii ihan mikä vaan, joten valinnanvaraa on runsaasti. Minä tein herkullisen tonnikalatäytteen ja tarjosin näitä aamupalaksi työpaikallani rakkaille työtovereille. Ihana oli nähdä hymyssä olevia suita heti aamusta. Minulle tuli niin hyvä mieli.

Ohje 12kpl:
50g voita
25g hiivaa
3dl vettä
1,5tl suolaa
1rkl sokeria
2,5dl hiivaleipäjauhoja
n. 4dl vehnäjauhoja

Ohje: Liota hiiva lämpimään veteen, lisää suola ja sokeri. Alusta taikinaa ja lisää jauhoja vähitellen sekaan. Kun jauhot on lisätty lisää sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla 30min.

Laita uuni kuumenemaan 225C. Kun taikina on kohonnut vaivaa niistä ilmat kunnolla pois. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Pyöritä taikinasta sämpylän tavalla pyöreitä palleroita. Anna kohota 20min pellillä lämpimässä. Laita kattila puolilleen vettä, lisää 1tl suolaa ja laita se kiehumaan. Kun bagelit ovat kohonneet paina niihin sormillasi reikä ja suurenna sitä hieman. Siirrä bagelit reikäkauhalla kaksi kerrallaan kattilaan kypsymään. Anna kypsyä 30 sekunttia. Siirrä tämän jälkeen bagelit pellille ja laita haluamasi siemenet päälle. Paista uunin keskitasolla 15min. 

Olen käyttänyt unikon, kurpitsan, pellavan ja auringonkukansiemeniä bageleiden päällä. Kaikki sopivat mielestäni siihen ja ovat todella kauniita vielä kaiken lisäksi. 

Tässä vielä ohjeeni tonnikalatahnalle, jonka tein väliin:
1prk tonnikalaa
1prk ranskankermaa
2kpl valkosipulinkynttä
1 sipuli
1/2tl mustapippuria
1rkl sokeria
ripaus suolaa

Ohje: Leikkaa sipulit pieniksi ja sekoita ne muiden aineiden kanssa kupissa. Anna tekeytyä jääkaapissa 30min ennen täyttämistä. Lisukkeena minulla bageleissa oli salaattia, punasipulia ja maku/suolakurkkuja.

Suosittelen reseptiä, nam!
Hertta