Herkulliset kesäkurpitsaveneet

Mitä muuta ihminen tarvitsee kuin rakkautta, onnellisuutta ja hyvää ruokaa - ei niin mitään? Viime aikoina tai oikeastaan koko kesä on mennyt niin kiireisenä remontin keskellä, ettei vaan yksinkertaisesti ole ollut voimia kirjoitella mitään. Huonot ja surulliset uutiset ovat vieneet kokkausmotivaatiota pois entisestään. Kyllä tämä syksy vielä tästä iloksi muuttuu vaikka väkisin! Asuntomme alkaa ainakin näyttämään jo himppusen kodilta, joten aloitetaan ilon huudahdukset siintä, hiiop-hei! Valmistin kesällä naapurin ihanista ja mehukkaista kesäkurpitsoista tonnikalaveneitä, jotka olivat todella herkullisia! Niitä maiskuteltiin lohkoperunoiden ja salaatin kera. Nappaa resepti talteen!

Ohjeesta veneitä 4 henkilölle

Tarvitset:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2prk tonnikalaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
200g ranskankermaa
1prk tomaattipyreetä
1dl sweet chilikastiketta
1/2tl mustapippuria
2tl oreganoa
1tl suolaa
oliiviöljyä

Päälle:
1pss mozzarella raastetta
2kpl punasipulia

Ohje: Leikkaa kesäkurpitsat veneiksi (8kpl). Tee veitsellä viiltoja veneiden pintaan ja kaada väleihin hieman oliiviöljyä. Laita uuni/grilli kuumenemaan 200C. Tee täyte: Leikkaa sipulit ja murskaa valkosipuli. Sekoita ne tonnikalan, pyreen, sweetchilin, ranskankerman ja mausteiden kanssa yhtenäiseksi tahnaksi. Asettele kesäkurpitsat vuoan pohjalle ja annostele tahna veneiden päälle. Lisää päälle juustoraaste sekä pilkotut punasipulit. Paista uunin keskitasolla n. 30-40min tai sitten kun pinnalla on kaunis kullanruskea väri. Nauti itse tehtyjen lohkoperunoiden ja salaatin kanssa!

Nam ja ihanaa raikasta syksyä! Pidetään toisistamme huolta <3
Hertta