Herkulliset pikkupizzat

Moikka! Ukkonen jyrisee ja meillä saunan lauteet senkun kolisevat, kun pieni haukkumme pelkää ukkosta kovasti. (samoin myös emäntä, mut en mee saunaan piiloon) Vois melkein todeta, että kesä on alkanut! Pienellä varauksella tietysti juhannusta ajatellen, mutta minua ei haittaa kun oleilen töissä koko juhlan. Asiaan..

Satuimme työkavereiden kanssa puhumaan taannoin eri maitten ruoista. Jostain kumman syystä minulle tuli mieleen pizza niiden keskustelujen jälkeen ja päätin käydä tekemään pikkupizzoja. Ihana tuoksu leijaili asunnossa ja maku oli täydellinen!

Tarviset:
400g jauhelijaa
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
1 pss juustoraasetta
pizzamaustetta
ketsuppia
valkosipulia/valkosipuliöljyä

Taikina:
2,5dl lämmintä vettä
1tl suolaa
1/2pss kuivahiivaa
n. 5-6dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

Ohje: Lisää lämpimän veden sekaan suola ja kuivahiiva, sekoita niin että aineet liukenevat nesteeseen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Kun jauhot on lisätty laita sekaan öljy ja painele se taikinaan. Jos taikina vielä tämän jälkeen jää käsiin kiinni lisää 1dl jauhoja lisää (jauhoissa eroja). Nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan 30 minuutiksi. Kun taikina on noussut vaivaa siintä ilmat pois ja jaa taikina 18 osaan, pyörta niistä palloja ja kauli pyöreään muotoon.

Kuumenna uuni 200C. Paista jauheliha paistipannulla ruskeaksi ja mausta suolalla (1tl) ja mustapippurilla (1/2tl). Aloita pizzojen täyttö ketsupilla. Lisää tämän jälkeen juustoraaste, jauheliha sekä pilkottu paprika ja sipuli. Mausta pizzat pizzamausteella. Paista pizzoja uunin keskitasolla 15min. Lisää paiston jälkeen valkosipuliöljyä yksi teelusikallinen pizzaa kohti.

Valkosipuliöljy:
4 valkosipulinkynttä
1,5dl öljyä
1tl sokeria

 

Ihanan makuisia. Kehuja saivat! Suosittelen sinuakin kokeilemaan, nams!
Hertta