Herkulliset valkosuklaa-mustikkamuffinssit

Ystävänpäivä lähenee ja internet tulvii ihania ja maukkaita ohjeita kaikenlaisiin herkkuihin. Meillä kotona suolainen syötävä menee paremmin kuin makea. Siksipä en kakkuja viitsi kotona tehdä tai jos teen joudun viemään ne töihin maiskuteltaviksi. Oletko sinä makean vai suolaisen ystävä? Onko sinulla tapana tehdä ystävien kanssa jotain tuona päivänä? Minusta tuntuu inhoittavalta kun itse olen ollut viime aikoina huono ystävä enkä ole kerennyt viettää aikaa heidän kanssaan. Joko työ tai sitten ihan vaan tämä remontointi vie aikaa niin, ettei jaksa lähtä mihinkään. Voisin kirjoittaa pitkät värssyt aikaansaamattomuuksista, mutta ehkä jätän mölyt mahaani ja teen asioita siinä järjestyksessä kun itse haluan ja pystyn. Nyt asiasta kolmanteen: Leivoin taannoin niin maukkaita muffinsseja, että ajattelin jakaa reseptin teillekin. Jugurtin ansiosta muffinssit ovat ihanan meheviä!

Tarvitset:
100g voita
1 kananmuna
1,5dl maustamatonta jugurttia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata
2dl sokeria
2,5dl mustikoita
pinnalle tomusokeria

Tarvitset muffinssien valmistamiseen 2 erillistä kuppia ja lusikan.

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175C. Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin sekaan kananmuna ja jugurtti. Yhdistä kuivat aineet toisessa kupissa ja lisää ne jugurttiseoksen sekaan. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon vielä jäiset mustikat. Kääntele kevyesti, ettei mustikka värjää taikinaa kokonaan violetiksi. Voit käyttää kaupasta ostettuja muffinssivuokia tai tehdä leivinpaperista hauskoja tötteröitä. Lisää taikinaa (reilu puoleenväliin) vuokiin. Paista uunin keskitasolla n.15min. Tarkista kypsyys tikulla.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet ripottele päälle tomusokeria. Valmista tuli!
Mukavaa loppuviikon jatkoa kaikille!
Hertta