Herukkainen sitruunakakku

Oman maan herkuista ne parhaimmat leivonnaiset tulee. Uudella pihallamme kasvaa punaisia ja mustiaviinimarjoja, raparperia, omenia kahta eri laatua, karviaisia ja jos jonkinlaista muita juttuja, jonain päivänä vielä vihanneksiakin. Tämä kakku on leivottu grillissä ja se on osallistunut tällä reseptillä myös starboxin järjestämään kilpailuun. Kokeile alta sinäkin ja käy antamassa äänesi kakulle facebookista tästä. Ja ei kun leipomaan!

Tarvitset:
3dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
3dl sokeria
½ tl suolaa
150g voita
3kpl kananmunia
1prk vaniljarahkaa
4 rkl sitruunamehua
1 kokonaisen sitruunan kuori

Päälle:
1prk sitruunarahkaa
1/2 levy valkosuklaata rouhittuna
150g punaherukoita

Ohje: Sulata voi ja laita grilli/uuni kuumenemaan 175C. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri, suola kipossa ja toisessa kipossa sulatettu voi, munat, rahka ja sitruunan mehu sekä kuori. Yhdistä seokset vähitellen jauhoseosta lisäillen. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (13x30) Paista uunin keskitasolla 25-30min. Grillissä n. 35-40min.

Kun kakku on valmis anna sen jäähtyä hyvin. Sekoita rahka kupissa ja rouhi sekaan valkosuklaa. Lisää se kakun päälle ja koristele punaherukoilla sekä sen oksilla.

Kakku oli ihanan mehevä ja sitruunainen. Punaherukat toivat ihanaa väriä ja kirpeyttä! pst. Ota kakku puoli tuntia ennen tarjoilua pöytään. Näin kakku pääsee oikeuksiinsa!
Hertta