Hurmaava luumu-kanelijuustokakku

Joulun tunnelmaa. Lunta satelee, pakkanen paukkuu ja ulkona loistaa kaikessa kauneudessaan ihmisten pihat, joissa on mitä kauneimpia valoja ja kynttilä asetelmia. Mikä parasta, meidän talo alkaa pikku hiljaa muistuttaa kotia. Keittiö on valmis ja makuuhuone sekä olohuone valmistuu pian. Joulu saa siis tulla <3 

Viime kuussa sain mielenkiintoisen sähköpostin, jossa kyseltiin haastattelua blogin sekä ammattini puolesta. Mietin hetken ja suostuin haastatteluun ilomielin! Luoksemme saapui ihana Elina SuPerilta, joka teki minusta jutun joulukuun 2016 SuPer lehteen. Meillä löytyi yhteinen sävel keskusteluun heti, jonka takia juttua olisi riittänyt iltaan asti. Herkuteltiin kahvin ääressä tämän ihanan juustokakun sekä herkullisen aura-punajuuripiiraan seurassa. Mukava kokemus +10! Nappaa ihanat jouluiset reseptit talteen. Ensimmäisenä tämä juustokakku nam!

Luumu-kanelijuustokakku (22cm)
4dl vispikermaa
1rs maustamatonta tuorejuustoa
1prk luumuhilloa
1rkl sokeria
4rkl kanelia
1dl maitoa
4kpl liivatelehtiä
150g digestive keksejä
100g annas pipareita
120g voita

Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa/- tai mitä vaan.

Ohje: Aloita leivonta laitamalla liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja kaada ne irtovuoan pohjalle tasaisesti. Vispaa kerma vaahdoksi sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo. Mausta kanelilla ja sokerilla sekä lisää maito. Kuumenna kattilassa tilkka (2rkl) vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet. Lisää kuuma liivate ohuena nauhana kermaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada kakkuseos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja piparkakuilla. Ihana jouluinen kakku on nyt valmis, nam!

Jutun voit lukea kokonaisuudessaan täältä! Se julkaistaan 1.12.2016. 
Ihanaa joulunaikaa,
Hertta