Kana-pestopasta

Tänään aamuvuoron jälkeen kurvasin siskoni kanssa shoppailemaan. Ensin meillä oli ajatus mennä elokuviin illalla, mutta molemmat hyvän ruoan ystävinä päätettiin, että kehitellään yhdessä joku hyvä resepti. Kaupan kautta tultiin meille ja käytiin hommiin. Teimme itse peston, joka tuli ruokaan. Pestoa voi myös ostaa valmiina kaupasta, mutta se ei ole läheskään niin hyvää kuin itse tehty!

Ohjeesta valmistuu 4 annosta

Tarvitset:
500g kanan fileepihvejä (maustamaton)
300g pastaa
4dl luomu ruokakermaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
parmesaania
basilikaa

Pesto:
1 puntti basilikaa
1 yksikyntinen valkosipuli
1dl oliiviöljyä
1rkl parmesaani raastetta
muutama rouhaisu suolaa
1rkl hunajaa

Ohje: Tee pesto ensin. Surrauta kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Keitä pastat kypsiksi ja jätä siivilöidyt pastat odottamaan kattilaan. Siivuta kananfileet ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pastojen sekaan kattilaan pesto, kanat, kerma ja mausteet. Kääntele sekaisin ja anna ruoan makustua liedellä 10min. Kaada pasta kattilasta tarjoiluastiaan. Raasta päälle parmesania ja asettele viimeisetkin basilikan lehdet nätisti pastan päälle. Syö ja nauti! Pst. Se vielä mainittakoon, että ostakaa laadukkaita luomu-oliiviöljyjä niin saatte varmasti hyvää. 

Tykkäsitkö? Paina alla olevaa tähtea.
Mukavaa viikonloppua!
Hertta