Kermainen grillilohi

Heeeeeeiiii lomalla ollaan, oltu jo yksi kokonainen viikko ja muutama viikko olis vielä jäljellä. Valehtelisin, jos sanoisin että mulla on ollu enemmän kauha kädessä kuin vasara. Ruokaa oon kyllä tehnyt, mutta kirjoittamiseen ei ole liiennyt hirveesti aikaa. Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja tässä ollaan! Remontti etenee kivasti täällä meidän raksalla. Pian voidaan tepsutella muittenkin kuin betonilaattojen päällä, keittiö on suunniteltu ja on tilausta vailla valmiina, ulkovuori komeilee hienoudellaan. Oon niin tyytyväinen väriin mikä mieheni kanssa valittiin. Voin jossain vaiheessa laitella kuvaa aikaansaannoksistamme. No nyt asiaan, tein tänään lohta grillissä. Aikaisemmin olen vain paistanut kalaa grillissä, mutta tänään kaupassa ollessani teki ihan mielettömästi mieli uunilohta. Tässä tilanteessa se automaattisesti vaihtui tietysti grilliloheen. Tässä sitä reseptiä nyt sitten tulee!

Tarvitset: (4 henkilöä)
800g kirjolohta
1prk ranskankermaa (iso)
0,5dl vettä
2 punasipulia
1/2tl mustapippuria rouheena
1tl suolaa
1rkl sokeria
1 nippu kevätsipulia

Ohje: Laita grilli/uuni kuumenemaan 200C. Ota nahka pois kalasta ja asettele ruodoton filee uunivuoan pohjalle. Sekoita erillisessa kupissa ranskankerma, vesi, mausteet sekä punasipulit sekaisin. Kaada seos kalan päälle ja siirrä vuoka grilliin/uuniin. Paista kalaa 30min. Silppua leikkuulaudalla kevätsipulit ja ripottele ne kalan päälle kun ruoka on valmis. Tarjoile uusien perunoiden kanssa ja nauti!

Ihanan helppo ja maukas ruoka. Suosittelen!
Hertta