Kesäkurdelasa

Yötyöläisenä täällä taas moikkaillaan! Viime päivät ovat menneet talolla ahertaessa ja tietysti yötyössä omassa duunissa. Haaveilut senkun jatkuvat ja pähkäilen kovasti minkälaista keittiötä oikein haluamme. Pääsääntöisesti on jo ajatukset valmiina päässä, mutta hienosäätö puuttuu. Valkoista, harmaata, kiiltoa vai mattaa. Se selviää pian, kun menemme mieheni kanssa asiaa lähemmin tutkailemaan kaupasta käsin. No nyt asiaan. Rakastan kesäkurpitsaa yli kaiken! Se on hyvää grillissä tehtynä, uunissa, uuniruoassa tai kastikkeessa. Tällä kertaa tämä ihana kasvis sai loistaa lasagnen päätähtenä! Tomaattia vähän kylkeen ja sipulia tietty. Tarpeeksi pitkä haudutus on kaiken A ja Ö.

Tarvitset: (8 henkilöä)
2kpl kesäkurpitsaa
2kpl sipulia
4 valkosipulinkynttä
2prk paseerattua tomaattia
1,5tl suolaa
2rkl sokeria
1tl mustapippuria
3dl ruokakermaa
3dl juustoraastetta
lasagnelevyjä
paistamiseen: öljyä

Ohje: Pilko sipulit, kesäkurpitsa kuutioiksi ja kuullota ne öljytyllä pannulla pehmeiksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon paseeratut tomaatit, mausteet ja anna hautua 30min miedolla lämmöllä. Kuumenna uuni 200C. Täytä vuoka lisäämällä levyt alimmaiseksi sitten kastike ja kerma. Toista niin monta kertaa kuin aineksista riittää. Lisää juustoraasteet pintaan ja laita uuniin paistumaan 35min. Nosta ruoka uunista, anna hetken jäähtyä ja tarjoile perheellesi hymy huulilla. Ihanaa loppuviikkoa!

Helppoa ja herkullista!
Hertta <3

Tykkäsitkö reseptistäni? Klikkaa alla olevaa tähteä.