Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Moi ja ihanaa äitienpäivä- iltaa vielä kaikille äiteille, uusille ja vanhoille. Minulla tämä juhlapäivä meni töissä iltavuorossa, mutta sitä ennen aamulla kerkesin leipoa muutaman leivän sekä koristella tämän ihanan mansikkakakun minkä reseptin meinasin teille seuraavaksi kirjoittaa. Tämä kakku löytää tiensä yleensä aina kahvipöytään, jos on jotain juhlia tulossa. Se on niin helppo valmistaa ja on muutenkin täytteiltään simppeli! Jos etsit siis hyvää mansikkakakun ohjetta, kokeile tätä. Sopii juhlaan kuin juhlaan!

Kakusta riittää n. 8 henkilölle

Tarvitset: (15cm vuoan)
300g tuoreita mansikoita
2dl valkosuklaata
200g maitorahkaa
4dl vispikermaa
1/2-1dl sokeria
2 banaania
mansikkahilloa
kostuttamiseen: 1,5dl maitoa

Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Ohje: Tee pohja edellisenä päivänä valmiiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen nuolijalla käännellen. Paista uunin alatasolla 175C 30min. Anna jäähtyä paiston jälkeen. Voit tehdä pohjan samana päivänä kun täytät kakun. Anna sen silloin jäähtyä hyvin, niin sen leikkaaminen on helpompaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Leikkaa myös banaanit. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjaa maidolla, lisää hillo, banaanit ja rahka-kermavaahto. Toista sama uudelleen. Kostuta myös kakun "kansi", peitä ja anna maustua jääkaapissa suojattuna seuraavaan päivään. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse kuorrutin pinnan rahkavaahdolla, leikkasin mansikoista kannat pois ja asettelin ne nätisti kakun päälle. Näköä antamaan laitoin valkosuklaata reunoille sekä päälle mansikoiden seuraksi. Nam nam!

Ihanaa alkavaa viikkoa!
Hertta