Kinuski-suklaajuustokakku

Kahvin kanssa on kiva aina leipoa jotain. Tämä kakku päätyi pöytään, kun ihanat työystäväni tulivat kylään. Tumma suklaa antaa kakulle ihanan dramaattisen värin ja kinuski kivan vivahteen makuun. Tämä on helppo valmistaa nopeastikin, koska tämä hyydytetään pakkasessa. 

Kakusta 8-10 palaa (15cm vuoka)

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g kinuskituorejuustoa
100 g tummaa suklaata
4 liivatelehteä

Pohja:
120 g oreokeksejä
40 g voita

Päälle:
1 rs karhunvatukoita
oreomurua

Ohje: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa oreokeksit muruksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita pohjan ainekset yhteen ja lisää ne irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. Sekoita yleiskoneella vispikerma vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka (2rkl) vettä katilassa ja sulata liivatteet sinne. Lisää sitten ohuena nauhana kerma seokseen koko aika sekoittaen. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisiivuilla tai reunapaperilla, jos sinulta löytyy. Se estää kakun kiinnitymisen reunoihin. Näin ollen reuna on kauniin sileä tarjoiltaessa. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään pakkaseen 1h. Kun kakku on hyytynyt, koristele kakku ja tarjoile vieraille. Kakkua voi säilyttää pakkasessa pidempäänkin, mutta ota siinä tapauksessa kakku hyvissä ajoin sulamaan ja koristele vasta sitten. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Hertta