Kinuskista, valkosuklaasta ja mustikoista rakennettu kakku

Vaikka leipominen ei ole mulla se pääjuttu niin rakastan leipoa tosi paljon. Kakkutilauksia on tullut kesänaikana ja olen tehnyt niitä aina miten olen remontilta ja töiltä kerinnyt. Luojan kiitos meillä on toinen asunto käytössä, koska täällä remontin keskellä ei pystyisi tekemään täytekakkua. Tai pystyisi, mutta tekisin sen kyllä siinä vaiheessa vain ja ainoastaan omaan syöntiin. Tällä kertaa tilauslistalla komeili kaksi täytekakkua, johon toivottiin valkosuklaan ja mustikoiden makua. Hetken mietin ja lähdin kauppaan hakemaan tarvikkeita. Kakku oli mielessäni valmis!

24cm vuoka/Kakusta riittää 15 henkilölle

Täyte:
500g maitorahkaa
2dl vispikermaa
150g valkosuklaata
2dl kinuskia
4kpl liivatelehtiä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5min. (voit pehmentää samalla myös seuraavan vaiheen liivatteet) Vatkaa kerma kupissa vaahdoksi. Lisää sekaan rahkat, sulatettu suklaa ja kinuski. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata pehmenneet liivatteet. Lisää sulaneet liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

Hillo:
250g pakaste mustikoita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2kpl liivatelehtiä

Sulata jäiset mustikat kattilassa, lisää sokerit. Kiehauta seos. Lisää pehmenneet liivatteet kattilaan. Ne sulavat sinne nopeasti, sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä jääkaapissa 1h ennen täyttämistä niin se on saavuttanut oikean koostumuksensa. 

Pohja:
6 kananmunaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun 1rkl voita ja 0,5dl korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175C. Vatkaa kananmunat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi n.10min. Mittaa jauhot ja leivinjauhe, sotke ne keskenään. Lisää jauhoseos vähitellen vaahdon joukkoon nuolijalla sekoittaen. Paista uunin alatasossa 30-35min. Jäähdytä hyvin ennen leikkausta. Kakkupohja kannattaa leipoa päivää ennen täyttämistä. 

Kostuta maidolla. 4dl riittää koko kakkuun.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtovuokaa apuna käyttäen! Kostuta maidolla, täytä mustikkahillolla ja ihanalla kinuski-valkosuklaavaahdolla. Anna kakun "maustua" ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele vasta sitten.

Päällinen:
2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
1rkl pakaste mustikoita
1dl kinuskia
3rkl sokeria

Tee päällinen samalla menetelmällä kuin teit 1 kohdan täytteen. Päällystä sen jälkeen kakku seoksella. 

Koristeluun: 
300g tuoreita mustikoita
1tl kimalletta (confietista saa)
1rkl kakun täytteestä jäänyttä mustikkahilloa

Koristele kakku mielesi mukaan, mutta jos teet samalla tavalla kuin minä, niin asettele mustikat päälle, kimalle sen jälkeen ja sitten sipaise lusikalla mustikkahilloa kakun kylkiin ja levitä ne veitsellä kauniin näköisiksi. 

Kakun tilaaja ja ystikseni olivat ainakin kommenttejen mukaan mielissään niinkuin minäkin. Onnistunut kakku!
Leipomisen iloja toivottelee, Hertta

Tykkäsitkö kakusta? Klikkaa alla olevaa tähteä.