Kokki kolmonen, Hertta ja herkulliset lihavartaat

Moikka ja jännityksen täyteistä torstaipäivää! Tänään tärähtää käyntiin paljon odotettu ja uusi blogiportraali STARBOX. Olen todella iloinen, että pääsin matkaan mukaan. 

Kuka minä sitten olen? Iloinen ja ruokaa rakastava Hertta, joka kokkailee ja kokeilee monipuolisesti kaikkea ruokaan ja leivontaan liittyvää. Intohimo ruoanlaittoon lähti jo pienenä ja siintä se on jatkunut tähän päivään saakka. Arkistosta löytyy reseptejä lämpimistä ruoista jälkiruokiin, leivontaan ja kaikkea siltä väliltä.

Blogin pitämisen aloitin muutama vuosi sitten ja siitä on tullut minulle todella rakas harrastus. Tykkään ilahduttaa ihmisiä hyvällä ruoalla. Toivottavasti sinäkin löydät reseptejä, jotka miellyttävät sinua. Otan myös mielelläni palautetta vastaan ja toiveita, jota voisin toteuttaa ja tietysti sitä kautta ilahduttaa teitä ihania lukijoita.

Ajattelin tähän samaan postaukseen kirjoittaa reseptin, joka alkaa olla kohta melko ajankohtainen: Grillaus!

Kreikkalaiset lihavartaat (4 henkilöä) 
1kg porsaan kasleria

Marinadi: (jota sivellään lihan pintaan paiston aikana)
5dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1,5tl suolaa
1rkl sokeria
1/2-1tl mustapippuria

Ohje: Ota liha pöydälle lämpiämään 1 tunti ennen valmistusta. Poista lihasta suurimmat läskit ja pilko sopiviksi palasiksi. Ota varrastikut esiin ja laita tikkuihin haluamasi määrä lihaa. Kuumenna grilli kuumaksi ja paista vartaisiin ruskea pinta. Laske grillin lämpötila minimiin ja sivele lihojen päälle öljyseosta. Aina kun käännät lihoja, sivele öljyä pintaan. Lihat ovat grillissä 35min, joten huomioi, ettei grilli ole liian kuuma. Muutoin pinta palaa. 

Saat tällä reseptillä lautasellesi herkulliset ja mehevät vartaat, jotka irtoavat tikusta kerta puraisulla. Vartaiden kanssa syötäväksi sopii fetasalaatti, patonki, tsaziki sekä itse tehdyt lohkoperunat.

Onko blogini sinulle tuttu vai törmäsitkö resepteihin vasta ensimmäistä kertaa? Toivottavasti kirjoitellaan pian!
Terkuin, Hertta