Hurmaava kylmäsavulohipizza

Kesällä inspiraatio ruoanlaittoon herää ihan eri tavalla kuin muina kausina. Minun ei ainakaan tarvitse mennä kuin kauppaan ja nähdä 'jotain' ja idea ruoasta on valmis! Tuntuu siltä, että nyt kun on ollut sairauslomalla pitkään on aikaa todellakin linkuttaa kaupasta toiseen ja katsoa niiden tarjontaa. Vähän alkais pikku hiljaa jo riittämään. Olisi ihana päästä töihin!

Toissa viikonloppuna juhlimme mieheni ystävän syntymäpäiviä meillä illanistujaisten merkeissä. Laadin simppelin menun mistä jokainen näytti nauttivan kovasti. Tarjolla oli juustopiirasta, caesarsalaattia loistavalla itse tehdyllä kastikkeella, naanleipää sekä tätä maistuvaa kylmasavulohipizzaa. 

Pizzasta riittää 4 henkilölle

Pohja:
2,5 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

Yhdistä lämmin vesi, hiiva ja suola. Alusta taikinaa koko ajan ja lisää jauhoja vähitellen, öljy viimeiseksi. Taikina on valmista kun se ei jää käsiin kiinni ja on pehmeää. Anna kohota 30min. Parhaimmassa tapauksessa tee taikina illalla liinan alle nousemaan ja vaivaa taikina vasta sitten kun olet aikonut paistaa pizzan. 

Täytteet:
200 g kylmäsavulohta
3 rkl kapriksia
150 g mozzarellaraastetta
100 g keltaisia mini luumutomaatteja
1 prk mutti tomaattipyrettä

Päälle:
100 g rucolaa
valkosipulikastiketta
kapriksia
rouhaisu suolaa

Ohje: Vaivaa ja kaulitse taikina leivinpaperin päälle pitkulaiseen muotoon. Lisää päälle tomaattipyree, juustoraaste, kylmäsavulohi ja kaprikset. Paista uunin keskitasolla 250C 10min. Koristele pizza rucolalla ja kapriksilla. Laita päälle valkosipulikastiketta. Tarjoile vieraille ja nauttikaa!

Mukavaa kesää!
Hertta