Mansikka-kinuskimoussekakku

Keväästä inspiroituneena bloggaaminenki tuntuu taas mukavalta. Keittiöön paistaa aurinko joka suunnasta ja kuvat näyttävät entistä paremmilta. Päätin, että kokeilen tässä lähiaikoina monenlaisia eri kakkuja, jotta voin sitten antaa enemmän valintaa sekä suosituksia kakkujen parhaimmistosta. Tämä seuraava kakku on helppo ja rahapussillekin sopiva. Raaka-aineisiin ei mene juurikaan rahaa saatikka sitten aikaa kakun tekoon, jos keität kinuskin vaikkapa edellisenä päivänä valmiiksi!

Kakusta riittää 8-10 henkilölle

Tarvitset: 15cm vuoka
1prk kondensoitua maitoa 
4dl vispikermaa
4kpl liivatetta
1/2dl maitoa

Pohja:
150g oreokeksejä
50g voita

Ohje: Keitä kondensoituamaitoa kiuhuvassa vedessä 2h niin, että se muuttuu kinuskiksi. Anna sen jäähtyä. Murskaa blenderillä oreokeksit murskaksi, lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita ne yhteen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja kaada muruseos sinne, painele tasaiseksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa yleiskoneella kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kinuskipurkista 3/4 ja maito. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää seoksen joukkoon nopeasti vatkaten. Käytä vuoan reunoilla vuokapaperia, jotta saat reunoista kauniimmat. Viipaloi mansikat siivuiksi ja laittele niitä "kerroksittain" väliin. Välillä mansikkaa ja välillä moussea jne.. Kun kakku on valmis, laita se pakkaseen jähmettymään 1,5h. Jos syöt kakun vasta seuraavana päivänä anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku kauniisti tuoreila mansikoilla ja lopulla kinuskilla. (jos haluat kinuskista löysempää, kuumenna sitä hetki kattilassa) Tarjoile tuoreen kahvin kera.

Psst. Kesäisen vadelma-sitruunajuustokakun ohje tästä!
Ihanaa loppuviikkoa!
Hertta