Naudan sisäfilettä ja kysymyksiä remontista

Kesäloma meni ja hujahti ohi hirveällä vilinällä. Työt on aloitettu, mutta ei pidä huolestua sillä seuraava loma kolkuttelee jo muutaman viikon päässä. Aikaisempina vuosina olen aloittanut loman aina näihin aikoihin. Jotenkin elokuussa on kesän viehätystä sekä syksyn tunnelmaa. Nyt tänä vuonna remontti vei loman, joten eipä sillä väliä milloin se oli.

Olen pitkään kuullut kysymyksiä siintä missä teen ruokaa. Vastaushan on tietysti että raksalla ja grillissä, koska muuta välinettä ja tilaa ei ole. Nyt lomalla sateiden takia hommasin itselleni tokmannilta pienen lieden, jossa voin tarpeen tullen keittää perunoita ym. Tähän mennessä keitin perunat grillissä niin, että laitoin vettä kattilaan ja kattilan grilliin. Joo, ei ollut patalappuja eikä muutakaan vempeleitä. Paidan kauluksella kiinni tuli kuumasta kattilasta ja avot perunat olivat pöydässä. Toinen kysymys kärkipäässä on miten saan ruoista kauniin näköisiä? Ai että mitä teen? Laitan ruoat yksitellen lautaselle kaadan kastikkeen päälle ja koristelen muutamalla yrtillä. Ei sitä sen kummempaa tarvitse tehdä. Se että lautanen on siisti eikä ruoan roiskeita täynnä tuo jo ruokailijalle silmän iloa. Käytän myös todella paljon kasviksia, jotka tuovat annoksiin ihanasti väriä. Joten käytä vihanneksia ja kasviksia! Kolmantena vaatimuksena halutaan todisteita siintä ettei keittiötä oikeasti ole. Tässä tulee.....

Riittääkö? 

Kaikki tämä mitä nyt 3kk aikana on tapahtunut täällä on kyllä kasvattanut minua ruoanlaittajana entisestään. Aivan mahtavia uusia ruoan valmistustapoja löytynyt, ruokia ym. Minä tykkään! 

Seuraavaksi resepti naudan sisäfileestä lisukkeineen ja kyllä, tein ruoan tuolla.. pihalla vesisateessa.. kumisaappaat jalassa.. maalituhruhousut päällä.. Näillä nyt. Muutaman kuukauden päästä kuvaillaan sitten uutta keittiötä, josta tulee iiiiiso ja ihana! Pahvilautasia käytetään sitten ainoastaan festareilla :-D

Tarvitset: 2 henkilöä
2 pihviä naudan sisäfileetä
mausteeksi: suola ja mustapippuri
paistamiseen: öljyä ja voita

Ota lihat jääkaapista pois 1h ennen paistoa. 

Valkosipuliperunat:
500g perunoita
3dl ruokakermaa
1 yksikyntinen valkosipuli
1tl suolaa
1rkl sokeria
1tl mustapippuria
2,5dl cheddar juustoraastetta

Ohje: Pilko perunat kuutioiksi, samalla myös valkosipuli. Lisää ne vuokaan. Sekoita kerman joukkoon mausteet ja kaada perunoiden päälle. Lisää pinnalle cheddar juustoraaste. Paista grillissä/uunissa 40min 200C

Kastike:
1rkl voita
1 iso sipuli
2dl ruokakermaa
1dl vettä
1/2tl mustapippuria
1/2tl suolaa
1rkl hunajaa

Ohje: Pilko ja paista sipulit voissa, kaada kerma ja vesi joukkoon, lisää mausteet. Anna porista liedellä 10min pienellä lämmöllä.

Kun olet saanut lisukkeet tehtyä aloita pihvien paisto. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen öljyä ja voita. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Olen kuullut jostain, ettei pihviä tulisi maustaa ennen paistoa, mutta olen tehnyt näin aina ja hyvä on tullut. Paista pihvi haluamaasi kypsyyteen. Anna vetäytyä paiston jälkeen. Kasaa lautaselle perunat, pihvi ja kastike. Koristele makoisilla rukolanversoilla ja punamangoldin lehdillä. Nauti!

Perunat vaihe 1
Kastike vaihe 2
Pihvin paisto vaihe 3

Tykkäsitkö kirjoituksesta? Klikkaa alla olevaa tähteä jos näin oli. Mukavaa syssyn jatkoa!
Hertta