Panang curry kanalla

Aasialainen ruoka on ollut lähellä sydäntäni kauan, mutta viime reissujen myötä olen entisestään rakastunut kaikenlaisiin Thaimaalaisiin ruokiin. Tämä ruoka, jota tein tänään muistutti minua viime reissusta. Curryn voit valmistaa kanasta, kalasta, porsaan -tai naudan lihasta, äyriäisistä sekä kasviksista. Minun curryni on tänään kanasta, tästä olkaat hyvät.

Reseptistä 4 henkilölle

Panang curry:
500 g maustamatonta kanaa
400 ml kookosmaitoa
3 rkl panang curry tahnaa
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 kpl kaffir lime lehtiä

Paistamiseen: 
3 rkl öljyä

Ohje: Lisää pannulle öljy ja panang curry -tahna. Kuumenna ja tee niistä yhtenäinen tahna. Lisää pilkotut kanat joukkoon ja paista niihin ruskea pinta. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Kaada kookosmaito, lisää mausteet ja lime lehdet. Kaada uunin kestävään vuokaan ja hauduta uunissa 175C 30min. Keitä seuraksi thai riisiä,tarjoile jugurttia sekä tee nopeat jugurttileivät kaveriksi. 

Jugurttileivät:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
n. 4 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta

Ohje: Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Jaa taikina 4 osaan ja paista niitä 200C 10min, uunin keskitasolla. Lisää paistuneiden leipien päälle lopuksi loraus oliiviöljyä ja rouhasu suolaa. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Hertta