Pekoni-tomaattipiiras

Syntymäpäivät oli ja meni. Minulla on niinkin harvinaislaatuinen syntymäpäivä, karkauspäivä. Tänä vuonna mittariin tuli 29 vuotta "oikealla" iällä, mutta karkausiällä 7 1/4. Tälle naureskellaan yleensä paljon ja saankin yleensä aika hulvattomia onnentoivutuksia.

Tänä vuonna olin aluksi ajatellut, etten pidä minkäänlaisia päiviä. Päätin kuitenkin pitää perheelle pieni muotoiset kahvit yövuoron päätteeksi sekä esitellä hieman aikaansaannoksia remontin saralta. Mummin ensimmäinen kommentti olikin, että "tehän asutte linnassa" no ei ihan, mutta kivalta täällä alkaa näyttämään. Kahvin seurana tarjoilin vadelmajuustokakkua, kinkkuvoileipäkakkua sekä pekoni-tomaattipiirasta. Seuraavaksi ohje pekoni-tomaattipiiraasta joka oli todella hyvää.

Tarvitset:
2pkt pekonia
6kpl luumutomaatteja
1 iso sipuli
200g ranskankermaa
1dl kermaa
6kpl mini-mozzarellapalloja
1rkl hunajaa
1tl valkosipulijauhetta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
sekä suolaa
1pkt piirakkataikinaa

Ohje: Ota taikina pakasteesta sulamaan ja painele se piirakkavuokaan tasaisesti sen jälkeen. Pilko ja paista pekonit rapeiksi paloiksi. Pilko myös sipuli, tomaatit ja sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, mausteet sekä hunaja. Kauho pekonit piirakkataikinan päälle, lisää sipulit ja kermaseos kaiken kauneuden päälle. Lisää pilkotut tomaatit ja söpöt mozzarellapallot pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200C 35min tai kun pohja ja pinta ovat saaneet kauniin ruskean sävyn. Jäähdytä ja nauti kahvin kera. Koristeluun voit käyttää tuoreita yrttejä.

Ihanaa alkavaa viikonloppua!
Hertta