Pekonisalaatti rouskuvilla ruiskrutongeilla

Mukavaa lauantaita saippalomalta toivottelee selkävaivainen. Viikko on vierähtänyt ja selvyyttä selkään ei ole juuri tullut. Kävely alkaa onnistumaan päivä päivältä hieman paremmin, mutta kunnossa tuo pirulainen ei kyllä ole. Toivekkaana ajattelen jo ensi viikkoa, että kaikki olis hyvin ja pääsisin tallustelemaan tuonne kauniiseen auringonpaisteeseen miehen ja koirien kanssa. 

Viikko on ollut melko unentäyteinen, mutta välillä on pitänyt tehdä jotain naposteltavaa. Tässä maukas salaatti, joka sisältää rouskuvia ja raikkaita ainesosia. 

Salaatista tulee 4 annosta

Tarvitset:
1pss jäävuorisalaattia
1 keltainen paprika
puolikas kurkku
1pkt pekonia
2kpl keitettyjä kananmunia
kourallinen viinirypäleitä

Ruiskrutongit:
3 palaa ruispaloja
1 yksikyntinen valkosipuli
nokare voita oman makusi mukaan
suolaa tarvittaessa

Ohje: Huuhtele ainekset vedellä. Pilko salaatti, kurkku, paprika ja pekoni. Lisää tuoreet ainekset kulhoon ja paista pekoni rapeaksi pannulla, säästä pekonin rasva. Laita pekonit jäähtymään toiseen astiaan ja paista samalla pannulla pilkotut leipäkrutongit. Murskaa vain joukkoon valkosipuli ja nokare voita. Pilko keitetyt kanamunat lohkoiksi ja asettele ne kauniisti salaatin päälle. Lisää pekonit ja krutongit. Koristele viinirypäleillä. Kastikkeen asemaa paikkasi muutama nokare majoneesia. Nauti lounaalla tai iltapalalla. Sopii myös juhlatarjoiluun!

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!
Hertta