Pizzakranssi

Moikka! Joulukuu on ihan pian täällä ja jouluaatto lähenee. Olen  kova leipomaan joululahjaksi kaikenlaisia lahjoja ystäville ja perheelle. Monena vuonna meillä on ollut perinne tehdä siskoni kanssa kaikkea hyvää. Esimerkiksi leipää, piiraita, kakkuja, makeita piiraita, fudgea ym. Itse tehdyt toffeetkin ovat ihania. Viime vuonna maustoin karkit piparkakkumausteella ja kanelilla. Niistä tuli todella hyviä.

Tämän vuoden joulupakettiin on tullut uusi tulokas. Pizzakranssi on ihanan pehmeää ja maukasta mausteineen. Pyöreä muoto herätti ihasteluja ja sitä oli myös helppo syödä.

Jos siis tunnet kuuluvasi ystäväpiiriini, saattaa olla, että sinua odottaa tälläinen taikka joku muu pehmeä maukas paketti jouluna. En malta odottaa, että pääsen leipomaan. Se hetki ei ole ihan kamalan kaukana.

Kranssista 12 palaa

Taikina: 
3 dl lämmintä vettä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 pss kuivahiivaa
2 tl pizzamaustetta
2 rkl öljyä

Täytteet:
1 iso tomaatti
1 iso sipuli
2,5 dl juustoraastetta

Päälle:
0,5 dl valkosipuliöljyä
6 rkl sweetchili -kastiketta
ripaus suolaa
pizzamaustetta

Ohje: Sekoita lämmin vesi, hiiva, pizzamauste ja suola sekaisin kupissa. Alusta taikinaa samalla ja lisää jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Jätä taikina kohoamaan liinan alle 20min. Kun taikina on kohonnut vaivaa siitä ilmat pois ja asettele se sen jälkeen pellille. Tee taikinan keskelle reikä ja isonna sitä suuremmaksi. Voit myös käyttää reiän tekemiseen jotain muottia, jos haluat. Jätä taikina kohoamaan vielä 15min ja leikkaa sillä välin tomaatti ja sipulit puoli kuun muotoon. Leikkaa terävällä veitsellä kohonneeseen taikinaan kevyitä viiltoja (12kpl). Asettele ja paina viiltojen kohtaan tomaatti sekä sipuli siivut. Laita päälle juustoraaste, mausteet ja sweetchili -kastike. Lopuksi viimeistele kranssi herkullisella valkosipuliöljyllä. Paista uunin keskitasolla 225C 20min. Ota leipä uunista, kun pinta on kullan ruskea. Tämä herkku sopii hyvin lahjaksi rakkaillesi. Voit myös tarjota tätä salaatin seurana lounaalla taikka iltapalalla teen kanssa. 

Ihanaa alkavaa viikkoa!
Hertta