Punajuuri-fetasalaatti kanalla

Moikka ja ihanaa aurinkoista lauantaipäivää! Oon jostain syystä hurahtanut punajuuriin ihan täysillä. Ihania, punaisia, herkullisia ja vieläpä terveellisiä vihanneksia. Minua ainakin piristää kauniit värit sekä ruoan ulkonäkö mitä valmistan. Punajuuresta saa kauniita komponentteja ateriaan kuin ateriaan. Minulla se komisteli salaatin joukossa muiden herkullisten raaka-aineiden seurassa.

Tarvitset: (1 henkilö)
2 kourallista huuhdeltua rucolaa
100g maustamatonta kananfileetä
2kpl raakoja punajuuria
6kpl fetajuustokuutioita (murustettuna)
(voi, suola, sokeri)

Tarvitset: (6 henkilöä)
10 kourallista huuhdeltua rucolaa
600g maustamatonta kananfileetä
8kpl raakoja punajuuria
purkki fetaa murustettuna
(voi, suola, sokeri)

Huuhtele rucola, paista kanat öljyssä pannulla 3min/per puoli (huomioi fileen paksuus), mausta suolalla (anna vetäytyä sen aikaa kun punajuuret ovat valmiit). Kuori punajuuret ja pilko ne 4 osaan. Minulla oli pienehköjä punajuuria, niistä tuli mukavan kokoisia suupaloja lautaselle. Paista punajuuret voissa kypsiksi, mutta silti napakoiksi n. 10min, mausta suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä. Kun kanat ja punajuuret ovat jäähtyneet, siivuta kana ja kokoa annos laittamalla rucolaa pohjalle, punajuuria perään sitten kanoja ja lopuksi murustele päälle feta. Voit syödä salaatin haluamallasi kastikkeella, mutta minun mielestä 

1. oliiviöljy on paras vaihtoehto
2. jugurttikastike (maustamaton jugurtti, suola, sitruuna, sokeri)
3. valkosipulimajoneesi
Terveellisiä ruokahetkiä!

Hertta