Raikas vadelma-sitruunajuustokakku

Tässä raikkaassa kakussa maistuu kesä! Turhan makeat kakut eivät ole koskaan olleet mun herkkua. Kermakakkuihinkin laitan aina rahkaa makeutta poistamaan. Ehkä siksi tulee leivottua mielummin suolaisia leivonnaisia. Tähän kakkuun käytin maustettuja tuorejuustoja, johon lisäsin marjoja sekä sitruunankuorta makua antamaan. Nappaa raikas resepti alta ja valmista kakku vapuksi munkin makeutta tasapainottamaan!

Kakusta riittää n. 10 henkilölle

Pohja:
125 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte 1:
1 prk vadelmatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
150 g vadelmia
2 dl vispikermaa
2 liivatetta

Täyte 2: 
1 prk sitruunatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunankuori
2 dl vispikermaa
2 liivatetta

Ohje: Laita liivatteet kylmään veteen pehmittymään. Murskaa keksit yleiskoneella muruksi ja lisää sulatettu voi joukkoon. Lusikoi muru leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaisesti. Valmista täytteet eri kuppeihin.

psst. jos haluat kakkuun tasaiset reunat, vuoraa myös vuoan reunat leivinpapereilla tai siihen tarkoitetulla reunakalvolla.

Täyte 1: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sitruunankuori ja sokerit. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata liivate sinne. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen voimakkaasti sekoittaen.

Täyte 2: Vadelma täytteen kanssa huomioi se, että jos ostat pakasteesta ulkomaisia vadelmia, muista kuumetaa ne ennen käyttöä! Voit sulattaa liivatteet samalla kuumassa vadelmaseoksessa. Lisää kuumentamasi seos vatkatun kerman ja tuorejuuston joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää sokeri. 

Kaada vadelmatäyte alimmaksi kerrokseksi. Hyydytä kakkua pakastimessa 15-20min ennen kuin lisäät sitruunatäytteen päälle. Jos lisäät ne saman aikaisesti täytteet todennäköisesti sekoittuvat keskenään. Hyydytä kakkua seuraavaan päivään jääkaapissa. Jos tarvitset kakun samana päivänä, riittää kun hyydytät pakasteessa 1,5h. Koristele kakku mieltymyksiesi mukaan. Itse koristelin kakun tuoreilla sitruunoilla ja mustilla nompparelleilla. 

Vai tekeekö mieli sittenkin kinkuskia ja mansikkaa? Ohjeeseen pääset tästä.
Mukavia leivontahetkiä, Hertta