Savuinen kanalasagne

Suuhuni ajautui eilen savuisen kanalasagnen maku. Tämä resepti, josta alla kerron on minun versioni kanalasagnesta. Olen alunperin kirjoittanut reseptin herkuttelijat.fi sivustolleni pari vuotta sitten, jossa tämä resepti on ollut hitti! En epäile yhtään, koska se on todella hyvää. Savuisuutta, kanaa ja niiden herkullista yhdistelmää tomaattien ja paprikoiden kanssa oi nam!

Ohjeesta riittää 6-8 henkilölle

Tarvitset:
600 g kanan maustamattomia fileepihvejä
200 g savupaimenpoika sulatejuustoa
2 dl vettä
3 dl ruokakermaa
0,5 ruukullista tuoretta basilikaa
1 paprika
400 g lasagnelevyjä

Mausta kastike: 
1,5 tl suola
1,5 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 rkl currya

Päälle:
200 g mozzarellaa
1 rs luumutomaatteja
1 puntti kevätsipulinvarsia
1 dl ruokakermaa

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 175C. Pilko kanan fileepihvit haluamaasi kokoon, pilko samalla paprika, tomaatit ja kevätsipulinvarret. Paista kanat pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon sulatejuusto, basilikanlehdet, paprika, nesteet ja mausteet. Anna kastikkeen porista kasaan miedolla lämmöllä n. 10min. Ota vuoka esiin. Lorauta pohjalle hieman vettä (näin estät lasagnea tarttumasta vuokaan) Lisää seuraavaksi lasagnelevyjä > kastiketta, niin monta kertaa kuin aineksista riittää. Lopuksi lisää pinnalle pilkotut kevätsipulinvarret, tomaatit, loppu kerma sekä mozzarella. Käytin juustona mozzarellaa, jotka siivutin ja asettelin nätisti lasagnen päälle, myös raaste sopii. Lisää pinnalle muutama rouhaisu suolaa myllystä! Paista lasagnea 40min uunin keskitasolla.

Bon apetit!
Hertsu