Sipulileipä - Onion bread

Olen tehnyt itselle, vanhemmille, ystäville ja muutamalle tuntemattomallekin leipiä. Tämä sipulileipä on ihanan pehmeää ja todella sipulin makuista. Olen monta kertaa ostanut kaupasta jotain valmiita leipiä, muttei ne minun mielestä sipulileipää ollut nähnytkään. Voi olla etten ole vain osannut etsiä oikeasta paikasta. Enivei, tää leipä on super hyvää joten suosittelen, että sinäkin kokeilet! Essu kaapista ja leivonta hommiin hep!

Tarvitset:
3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1-1,5tl suolaa
n. 1dl ruis-kaurahiutaleita
2 sipulia
n. 7dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

Ohje: Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla niin, että sipulit karamellisoituvat maukkaiksi (n.10min) jäähdytä. Sekoita vesi, hiiva, suola ja hiutaleet kupissa sekaisin. Lisää sen jälkeen joukkoon vähitellen jauhoja. Kun taikina alkaa olla "pehmeää" eikä tartu käsiin, lisää joukkoon sipulit. Painele ne vielä hyvin taikinan sekaan. Anna sen jälkeen taikinan nousta liinan alla 30min.

Laita uuni kuumenemaan 200C.

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muotoile se pyöreän muotoiseksi. Anna kohota liinan alla vielä 20min. Kun leipä on kohonnut, tee pinnalle omanlainen koristelu. Itse nypin pinnalle kauniita nyppyjä, jotka paiston jälkeen olivat rapsakoita. Voitelin pinnan vedellä ja lisäsin päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa n.20min. Leipä on valmis, kun pohjasta kuuluu koputtaessa "kumina". Tarkista kypsyys puutikulla, jos tikkuun jää taikinaa paista leipää vielä muutama minuutti.

Jäähdytä ilman liinaa. Maiskutteluihin!
Hertta