Suussa sulava Focaccia

Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille! Niin ja missäs sitä ollaan taas oltu? Aina sama vastaus: remontoimassa, kyllä pitää paikkansa! Meillä oli mieheni kanssa tavoite saada uudeksi vuodeksi keittiö, olohuone, makuuhuone sekä iso ja pieni eteinen valmiiksi. Se toteutui kyllä, mutta vielä on pientä puurtamista listojen ym kanssa. LOMAN jälkeen sitten jatkamme puurtamista pesuhuoneen, vessojen, kodinhoitohuoneen ja yläkerran parissa. Tekemistä riittää, mutta tulee kyllä pirun hyvä!

Joulunpyhät menivät kokonaisuudessaan töissä. Joulupäivänä järjestin perheelleni illallisen joka sisälsi jouluruokaa tietenkin ja muutamia uudenlaisia joulujuttuja mitä kaikki ei välttämättä ole tarjoillut perinteisessä joulupöydässä! Tarjolla oli pulled pork kinkkua, tähän sain idean ystäviltämme, jotka tarjosivat sitä meille pikkujouluruokapöydässä, nam! Tuorejuustolla täytettyjä kylmäsavulohirullia, aura-punajuurilaatikkoa, viikuna-aurasalaattia, ruisnappeja ym muuta herkkua. Syötiin ja nautiskeltiin.

Joulua enteilevät vapaat kamppailin hiki hatussa leipomusten kanssa joita tein lahjaksi ystäville sekä perheelle. Oli ruislimppua, ruispaloja, saaristolaisleipää, hiivaleipää, vaaleaa leipää, perunaleipää ja focacciaa, josta meinasin seuraavaksi teille kirjoittaa reseptin.

Focaccia

Ohjeesta valmistuu kaksi leipää

Taikina:
6dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
6dl vehnäjauhoja
7dl durumjauhoja
1,5tl suolaa
2rkl hunajaa
1dl oliiviöljyä

Päälle:
1rs miniluumutomaatteja
tuoreita rosmariinin oksia
merisuolaa
oliiviöljyä

Ohje:
Sekoita hiiva, suola ja hunaja lämpimän veden joukkoon. Lisää jauhoista ensin puolet alustamalla taikinaa koko ajan. Lisää öljy joukkoon ja sitten loput jauhot. Vaivaa taikina huolella tasaiseksi. Kohota liinan alla 30min. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Vaivaa taikinoista ilmat pois ja painele taikinasta haluamasi muotoinen leipä. Aseta leivät pellille ja anna niiden kohota 20min. Kun leivät ovat kohonneet leikkaa tomaatit puoliksi ja painele ne varovasti leivän päälle, kuitenkin niin, että tomaatit menevät tarpeeksi syvälle. Muuten ne pullahtavat paiston aikana pois leivästä. Lisää päälle vielä tuoreet rosmariinit ja suola. Paista uunin keskiosassa 200C 20min. Valele leipä oliiviöljyllä heti paiston jälkeen. Tarjoile lämpimänä!

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille vielä! Me lähdetään reissuun ensi viikon maanantaina, joten jos ei kirjoituksia kuulu voi olla, että olen rannalla <3 Palataan takaisin suomeen tammikuun lopulla. Adios amigos!
Hertta

Tykkäsitkö reseptistä? Klikkaa tähteä.