Suussa sulavat ja rapeat jääkaappisämpylät

Moikka ja aurinkoista päivää kaikille. Nämä herkulliset jääkaappisämpylät ovat olleet blogini yksi parhaista resepteistä.  Käsi ylös kuka tykkää sisältä pehmeistä ja päältä rapeista sämpylöistä? Minä ainakin, nam!

Tarvitset:
5dl lämmintä vettä
1,5tl suolaa
1pss kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita
3rkl pellavansiemenrouhetta (muut siemet käyvät myöskin)
n.9dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Ohje: Laita kaikki ainekset kuppiin ja sekoita hyvin. Laita taikina jääkaappiin liinalla peitettynä. Anna olla siellä seuraavaan aamuun. (Taikina on melko löysää, älä säikähdä sitä)

Kun hieraiset unihiekat silmistä, käännä uunin namikka 225C. Ota pelti ja leivinpaperi esille. Nostele kahdella lusikalla taikinasta haluamasi kokoisia taikinakasoja. Taikinaa ei tarvitse kohottaa ennen paistoa! Taikinasta tulee 8 keskikokoista sämpylää. Ripottele päälle siemeniä sekä jauhoja. Paista uunin keskitasossa 30-35min. Jäähdytä ilman liinaa! Tarjoile vaikkapa teen kanssa. Menee kyllä ilmankin!

Järjettömän hyviä. Leipomisen iloa!
Hertta