Suussa sulavat mini pavlovat

Heippa hiljaiselosta. Kesälomaa vietellyt niin intensiivisesti etten ole kerennyt kirjotella blogiin mitään. Mökillä on kävästy ja Suomea kierretty eessun taassun minne sattuu. Onneksi työt alkavat vasta syyskuussa, että kerkeehän tässä. Tiistaina olin yhteistyön tiimoilla Helsingissä, teurastamolla. Popup-mökki miä&siä, Finarte, Turkulaiset suunnittelijat Saana ja Olli sekä Ivana Helsinki järjestivät mattojen lanseeraustilaisuuden, jonne minä sain kunnian tehdä tarjottavat. Sain vapaat kädet ruokien suunnitteluun, mutta myös kokonaan uuden aluevaltauksen sormisyötäviin nimittäin vegaaniruoka. Olen kyllä aikaisemmin käyttänyt soija sekä kauratuotteita, mutta nyt pääsin jotenkin enemmän syventymään asiaan. Osa herkuista oli siis vegaaniruokaa, osa gluteenitonta ja osa laktoositonta. Kertakaikkisen ihana, hauska ja rento tapahtuma, tälläisiä lisää! 

Meinasin, että kirjoitan syötävät tänne blogiin erikseen niin ne on sitten helpompi löytää, jos joku niitä joskus etsii. Ensimmäisenä vuorossa on yleensä viimeisenä syötävä ruoka eli jälkiruoka, joka tällä kertaa oli mini pavlova. Voi luoja mikä stressi mulla oli kun näitä roudasin Helsinkiin.. helle.. kostean kuuma.. 

Muut herkut kirjoittelen myöhemmin: kasvispyörykät (veg, gl) kurkkukeitto (veg) chorizo-fetatikut (gl, lakt.) mini patongit vuohenjuustolla ja aprikoosihillolla (gl, lakt.) Nämä pavlovat ovat tehty kananmunasta, mutta en epäröi ollenkaan etten kokeilisi kikherne-versiota. 

Ohjeesta tuli 30 pientä marenkia

Tarvitset:
4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
muutaman tipan etikkaa
2tl perunajauhoa

Ohje: Laita uuni kuumenemaan 100C. Vispaa yleiskoneella huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Niin, että kun nostat kulhon pääsi päälle sieltä ei tipu mitään. Lisää sokeria vaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan, sekoita samalla koko ajan. Näin saat hyvän koostumuksen taikinaan. Kun sokeri on laitettu lisää taikinaan perunajauho ja sen jälkeen etikka. Anna yleiskoneen vispata taikinaa koko ajan. Kun taikina on kiiltävää ja siihen nousee vaahto huippuja on se valmista. Pursoita pursotinpussin kanssa leivinpaperin päälle marenkeja ja kuivata niitä uunissa 1,5-2h. Kun marengit ovat valmiit anna niiden jäähtyä täysin ennen kuin siirrät ne purkkiin. Itse säilöin matkan ajan marenkeja suljetussa muovirasiassa, jossa oli joka kerroksen välissä talouspaperia viemässä kosteutta pois.

Päällä oli:
Alpro soyan vispikermaa,
pensasmustikoita, mansikoita sekä syötäviä kukkasia

Mukavia leivonta hetkiä!
Hertta