Syyspäivien herkku: Stroganoff

Heippa! Syksy tulee ja kesä on väistynyt. Alku syksy on ollut mun elämän kannalta aikamoista myllerrystä. Muutoksia joka suuntaan, blogijuttuja, työjuttuja, parisuhde kuvioita. Kaipa ne tästä tasoituu. Iloinen mieli ja positiivisuus pysynyt yllä kumminkin vaikka syksy kovasti yrittääkin väsyttää ja masentaa! No mutta nyt itse asiaan: Tämän päivän kastikkeeksi valmistui venäläinen stroganoff. On kiva lähtä syksyiselle lenkille koiran kanssa ja laittaa siksi aikaa uuniin muhimaan herkullinen lihakastike, joka on sitten valmista, kun kylmissään lenkiltä kotiutuu. Mitä kauemmin pidät kastiketta uunissa, sitä mureampaa liha on, simple! 

Tarvitset:
800g naudan ulkofileetä
paistamiseen: voita maustamiseen: suolaa & mustapippuria
2 sipulia
2 kynttä valkosipulia1prk tomaattipyrettä (iso)
1tl mustapippuria
1rkl sokeria
3kpl suolakurkkuja (pöntöstä)
2prk smetanaa
2rkl sinappia
6dl vettä 
1-2kpl lihalientä 

Voit halutessasi suurustaa kastiketta laittamalla lihojen joukkoon vehnäjauhoja 1rkl per paisto erä.

Ohje: Laita uuni lämpenemään 175C. Kuutioi ja ruskista lihat 3 erässä, että saat niihin ruskean paistopinnan, mausta suolalla ja pippurilla. Paista sen jälkeen sipulit pehmeäksi. Lisää nämä pataan tomaattipyreen, lihaliemien, murskatun valkosipulin ja veden kera. Laita pata uuniin ja muhita lihoja kastikkeessa 45min. Pilko seuraavaan erään valmiiksi suolakurkut. Lisää hauduttamisen jälkeen suolakurkut, smetana ja sinappi. Sekoita ainekset hyvin pataan ja anna olla uunissa vielä 20min. Keitä kaveriksi perunat ja tee vaikkapa raikas salaatti. Ihana ruoka!

Syysterkuin: 
Hertta