Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Syyskuu vaihtuu pian lokakuuksi ja vuosi alkaa olla lopuillaan. Syyssesongin antimet ovat edelleen vahvasti mukana ruoanlaitossa sekä leivonnassa, niin että suolaisia piirakoita on tullut tehtyä yksi toisensa jälkeen. Mieheni monesti pyytääkin iltapalaksi leipomaan piiraita, jossa pääosaa esittää yleensä jauheliha ja kinkku. Ne ovat hänen herkkuja ja minulla on ilo valmistaa niitä hänelle. Minun suosikkini tämän hetken leipomuksista on ollut suppilovahveropiirakka, joka saa kermaisuutta tuorejuustosta ja kermasta. Mausteet piiraassa ovat minimaaliset sen takia, että sieni pääsee loistamaan herkullisella maullaan. Tämä piiras tarjoiltiin ystäväni babyshowereissa eilen. Oli se niin herkullista, että reseptiä kyseltiin heti ensimmäisen lusikallisen jälkeen. Tässä siis ohje koko kauneudessaan. Ohje on todella helppo ja se sopii hyvin arkeen sekä juhlaan kahvin seuraksi.

Ohjeesta 12 palaa
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:
700 g tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2,5 dl ruokakermaa
150 g valkosipulituorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1tl sokeria

Koristeeksi:
herneenversoja

Ohje: Valmista pohja. Sekoita huoneen lämpöinen voi, suola ja jauhot keskenään vatkaimella. Lisää lopuksi suola, sekoita ja tasoita piirakkavuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi pohjalle tuoreet suppilovahverot ja pilkottu sipuli. Sekoita kerman sekaan mausteet, kaada vuokaan ja lisää tuorejuusto nokareina viimeisenä. Paista uunin keskitasolla 200C 35min.

Hertta