Täytetyt kanat

Tätä reseptiä olemme tehneet aikaisemmin siskoni kanssa kun he asuivat vielä Tampereella. Hanki kaupasta maustamatonta kanaa, fetaa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Ruoka on helppo valmistaa pienelle tai vaikka vähän isommalekin porukalle. Tee seuraksi herkullinen kermaviilikastike, salaatti sekä uusiaperunoita. 

Ohjeesta 3 ruokailijalle

Tarvitset:
500 g maustamatonta kanaa
200 g fetajuustoa
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

Mausteeksi:
1 tl suolaa myllystä
0,5 tl mustapippuria
nippu tuoretta rosmariinia

Paistamiseen:
öljyä

Ohje: Tee pihveihin veitsellä "taskut" viiltämällä kanan rinta poikkisuunnassa halki. Täytä kanat fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Mausta kanan pinnat suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Paista pannulla kanoihin kullan ruskea pinta ja laita sen jälkeen uuniin 200C 20-30min pihvin paksuudesta riippuen. Tee kanojen kaveriksi raikasta salaattia ja kermaviilistä maukas kastike. 

Kastike:
200 g kermaviiliä
0,5 tl suolaa
1 suolakurkku
1 punasipuli
1 tl sinappia
1 rkl hunajaa
0,5 tl mustapippuria

Ohje: Pilko suolakurkku ja sipuli silpuksi. Lisää ne muiden ainesten joukkoon kuppiin ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa 1h ennen ruokailua. 

Mukavia kokkauksia,
Hertta