Tiramisu

Kesälomalla ollaan! Ei kummempia suunnitelmia, reissuja tai muutakaan eli rennolla meiningillä etiäpäin. Eilen pidimme loman alkajais-illanistujaiset johon tein alkuruoan, pääruoan ja jälkkärin. Alkuruokana loisti vuokaleivät lohitahnalla skumpan kera. Pääruoaksi söimme strutsia, bataatti-perunagratiinia lisukkeineen ja jälkkäriksi tiramisua. Kirjoitan strutsista lisää myöhemmin. Aloitetaan reseptin jako takaperin eli simppelistä tiramisusta.

Tarvitset: (4 henkilöä)
100g savoiardikeksejä
ja kostutukseen: 1,5dl vahvaa kahvia
1dl disaronno mantelilikööriä
1tl sokeria

Täyte:
2dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
2rkl sokeria
3rkl disaronno mantelilikööriä

Ohje: Valitse kaapista lasit johon haluat tehdä jälkiruoan. Keitä kahvi, lisää likööri ja sokeri, anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi lisää mascarpone, sokeri ja likööri, pyöräytä sekaisin. Aloita lasin täyttäminen asettamalla keksejä pohjalle. Kostuta keksejä kahvi-likööri sekoituksella, lusikoi välillä vaahtoa väliin ja toista niin monta kertaa kun lasiin mahtuu. Anna tekeytyä jääkaapissa 3h ennen tarjoilua. Koristele misut kahvirouheella ja tummalla suklaalla. 

Herkuttele!
Hertta