Tomaatti-sipuli foccaccia

Viime viikonloppuna tuli taas aherrettua keittiön puolella. Mies kysellyt jo pitkään, että mikä se herkku leipä oli, mitä tein viime keväänä. En osannut sanoa, koska olen tehnyt kymmeniä eri leipiä. Nyt kuitenkin pikkaisen painostuksen jälkeen sain selville, että se "THE LEIPÄ" oli foccaccia sipulilla ja tomaatilla. Taikina kohoamaan ja uuni päälle! Tätä herkkua syntyi siis silloin, jota maiskuteltiin salaatin seurana.

Tarvitset:
3dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
6-7dl vehnäjauhoja
0,5dl oliiviöljyä

Päälle:
7kpl terttutomaatteja
1 punasipuli
1tl rosmariiniä tai tuoreita rosmariininoksia
1tl valkosipulijauhetta
muutama rouhaisu suolaa myllystä
oliiviöljyä

Ohje: Yhdistä lämmin vesi, hiiva sekä suola kulhossa. Alusta taikinaa koko ajan ja lisää jauhot vähitellen joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa se joukkoon myös. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30min. Kun taikina on noussut, vaivaa siitä ilmat pois ja muotoile pyöreähkö tasapintainen leipä jauhoja apuna käyttäen. Nosta taikina pellille ja anna kohota liinan alla 20min ennen uuniin siirtämistä. Lämmitä uuni 200C. Painele kohonneen leivän päälle terttutomaatteja sekä ripottele punasipulit, rosmariinit ja mausteet päälle tasaisesti. Lorauta lopuksi "narumaisesti" öljy leivän päälle. Paista leipää 20min uunin keskitasolla tai niin, että leipä on saanut kauniin ruskean pinnan.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa paiston jälkeen. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, illanistujaisista omaan rauhalliseen teehetkeen.

Kivoja kevätpäiviä!
Hertta