Tuulahdus Aasiasta: Herkullinen kana-nuudeliwokki

Moikka ja hauskaa perjantaita kaikille. Viikonloppu on alkamassa ja hyvän ruoan inspiraatiot senkun lentelee ajatuksissa. Kävin töiden jälkeen prismassa haahuilemassa ja sain sieltä kaikki tarvittavat ainekset viikonlopun ruokiin. Viikonloppu vapaata ja vappu, mukava yhdistelmä. Taidamme kumminkin vain rentoutua ja haaveilla. Haaveiluun sen verran, että työstä se menee. Sisustus juttuja on jo iso pino päässä remonttiin, mutta vielä isompi pino internetissä katsomatta. Jossakin tulevaisuudessa se uusi koti ja uusi keittiö odottaa <3 

No mutta seuraavaksi Intiaan Hertan matkassa!

Tarvitset: (2-3 annosta)
4rll täysjyvä munanuudeleita
400g maustamatonta kanan fileepihvejä
50g haricot papuja
2kpl porkkanaa
2kpl sipulia
1kpl isokyntinen valkosipuli
1/2 suippopaprika
2cm pätkä inkivääriä
1 pieni tuore chili
3tl tamarinditahnaa
5rkl soijaa
2rkl fariinisokeria
5rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta korianteria
halutessasi sitruunankuorta raastettuna

Ohje: Ota 2 paistinpannua ja yksi kattila kaapista. Leikkaa kanapihvit pienemmiksi ja paista ne kypsiksi. Pilko sipulit, valkosipuli ja chili pieneksi sekä raasta inkivääri. Kuullota ne pannulla öljyn kanssa yhtenäiseksi. Kiehauta kattilassa vesi nuudeleita varten. Lisää veteen suolaa niin saat makua nuudeleihin. Keitä 1min niin, että nuudelit hieman pehmittyvät. Kaada vesi pois ja anna nuudeleiden odottaa kattilassa hetki ennen kuin sekoitat ne muiden aineiden kanssa. Pilko paprikat, huuhdo pavut, kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.

Seuraava vaihe on koota kaikki yhteen ja lisätä muut mausteet. Lisää kuullottuneiden sipuleiden ja chilin joukkoon kanat > nuudelit > tamarinditahna > soija > fariinisokeri. Seuraavaksi porkkanat, paprika ja pavut, kääntele ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä 8min.

Koristele tuoreella korianterilla ja raastetulla sitruunankuorella!
Hertta