Vihreä pesto

Vihreä pesto ei ole kuulunut ennen mieltymyksiini. En vain tiedä mikä ihme siinä oli, että se ei ollut suun mukaista. Voi olla, että kaupasta ostettu pesto on ollut yksi syy tähän, koska itse tehty pesto on aivan ihanaa! Ainekset blenderiin, surrautus ja se on valmista. Käytä ruoanlaittoon, salaatteihin ja leivän päälle. nam!

Ohjeesta tulee n. 2dl pestoa

Tarvitset:
1 puntti ruukku basilikaa
3 kynttä valkosipulia
1,5dl oliiviöljyä
0,5-1dl parmesaanijuustoa
0,5tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
(1dl pinjansiemeniä)

Ohje: Laita kaikki ainekset blenderiin ja surrauta tasaiseksi seokseksi. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen käyttöä. Käytä pestossa laadukasta oliiviöljyä. Tein tämän peston ilman pinjansiemeniä ja se oli myös todella hyvää. Pinjansiemenet antavat enemmän rakennetta pestoon. Kokeile molempia! Saat punaista pestoa lisäämällä aineksien joukkoon 1dl aurinkokuivattuja tomaatteja. Se on myös tosi hyvää ja sopii loistavasti kanan täytteeksi. 

Hertta