Ylikypsää possua tomaattikastikkeessa eli pulled pork tomaattisoossissa

Kaunis keväinen sää hellii meitä, linnut visertävät kauniisti ja lumetkin ovat alkaneet sulaa. Koirien kanssa ulkona kävellessä mietiskelin reseptejä mitä kaikkea sitä onkaan saanut aikaan ja kuinka monta reseptiä on vielä listalla tekemättä. Yksi resepti on ollut jo kauan listan kärjessä, mutta sopivaa valmistuspäivää/aikaa ei ole löytynyt. Nyt viimeinkin sain lihan uuniin vapaapäivän kunniaksi ja sieltähän valmistui tälläistä herkkua, joka vei kauniin päivän vielä paremmalle tasolle.

Tarvitset: 8 annosta
700g porsaan ulkofilettä
1prk mutti tomaattimurskaa
1prk mutti paseerattua tomaattia
2 yksikyntistä valkosipulia
1 iso sipuli
1,5tl suolaa
1rkl sokeria
1/2tl rouhittua mustapippuria
1tl cayannepippuria
2dl ruokakermaa
1,51dl fetakuutioita

Ohje: Lämmitä uuni 150C. Paista lihasta pinnat kiinni paistinpannulla. Pilko sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne liha kimpaleen kanssa uunivuokaan. Kaada vuokaan tomaattimurska, paseerattu tomaatti sekä mausteet. Kääntele kasvikset ja mausteet tomaattikastikkeeseen ja siirrä vuoka uuniin 4h. Pitkän hauduttamisen jälkeen nosta vuoka pois uunista, lämmitä uuni 200C, revi liha kahdella haarukalla "pulled pork muotoon" ja lisää kastikkeen joukkoon kerma ja fetakuutiot. Laita kastike takaisin uuniin muhimaan ja keitä sillä välillä moniviljariisi. Kun riisi on valmista ota kastike uunista. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ihanaa viikonloppua ja mukavaa pääsiäistä!
Hertta