Aivojumppaa

Arjen aikatauluista on viime aikoina tullut entistäkin tärkeämpiä tälle perheelle. Maanantaista perjantaihin kuuden ihmisen päivät rytmittyvät melko tarkkaan koulunkäynnin, työnteon ja harrastusten mukaan. Viimeiset pari viikonloppua olemmekin pyhittäneet oikeastaan pelkälle olemiselle, sillä liika aikataulutus on pitkän päälle stressaavaa ja tappaa väistämättä olemisen ilon. Samoin välillä on mukavaa ja myöskin tarpeellista olla ihan vain hiljaa. Ainakin itselleni kuluneiden viikkojen kieli- ja kulttuurikylpy on ollut paitsi opettavaista myös voimavaroja kysyvää. Vaikka sanojen ja lauseiden kääntäminen päässä suomesta englanniksi alkaa suorastaan jo sujua, ovat aivoni alkaneet osoittaa lieviä merkkejä ajoittaisesta ylikuumenemisesta. Tämä puolestaan on näkynyt fyysisellä puolella väsymyksenä. On siis tullut taasen kerran todistettua, että aivojumppa väsyttää kehoa siinä missä fyysinenkin voimanponnistus. Palauttavaksi treeniksi sopivimmaksi olen katsonut ajoittaisen hiljaa olemisen ja taivaanrantaan tuijottelun.

Aivojumppa tai jumppajumppa - kumpikin väsyttää ja palautumiseen tarvitaan lepoa!
Erityisen virkistäviä ovat mukavat yllätykset. Niin kuin se, että lauantai-iltana ovellemme ilmaantui rapulähetys. Veljeni vaimo oli keittänyt kasan rapuja, joista riitti meillekin tuotavaksi. Gurmee-iltapalaan ei sitten tarvittu rapujen lisäksi muuta kuin paahtoleipää, kannu vettä ja lasi valkoviiniä. Isännän ohella yllätysravuista ilahtui ilmeisen paljon Emma, jonka "They are so fresh and good" -lause vakuutti ei niin suuren -rapujen ystävänkin siitä, että ravut ovat hyviä!

Yllättäen ovelle ilmaantunut rapulähetys takasi lauantaina astetta paremman iltapalan.

Emmasta puheenollen, on myös kyseisen nuoren neitokaisen aivojuppa tuottantu tulosta. Fysiikan koepaperiin ei Emman tarvinnut kirjoittaa: Mie oon ihan pihalla. Tentistä tuli nimittäin arvosana 8+ ja koko fysiikan kurssista tuli arvosanaksi komeasti yhdeksän. Uuteen jaksoon uusilla oppiaineilla Emma lähteekin pystyssä päin!

Seuraava jännitettävä asia tässä perheessä on mitä ilmeisemmin yhä pimeämmäksi käyvät aamut. D-vitamiinilisää purkista onkin jo jonkin aikaa ollut kaikille tarjolla aamupalan oheen. Ennen täydellistä kaamosta on kuitenkin vielä hetki aikaa nauttia syksyn väriloistosta sekä auringon viipyilevistä ja lämmittävistä säteistä! Mahtavaa viikkoa meille kaikille!

Vielä on syksyn värejä jäljellä...